MARÍA CONCEPCIÓN
CABEZA BRIALES
Profesora contratada doctora
Publicaciones (52) Publicaciones de MARÍA CONCEPCIÓN CABEZA BRIALES
2023
-
Modelling of the electron range for use of E-beam treatment for boned dry-cured hams sanitation
Innovative Food Science and Emerging Technologies, Vol. 84
2022
-
Dry-cured ham thickness is a limiting factor for its sanitization by E-beam treatment
Journal of Consumer Protection and Food Safety
-
Efecto de la actividad de agua, la sal y el tamaño del inóculo en la fase de latencia de Staphylococcus aureus
XXII Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos
-
Higienización de alimentos listos para el consumo
SEM@foro, Núm. 73, pp. 15-18
2021
-
Effect of E-beam treatment on expression of virulence and stress-response genes of Listeria monocytogenes in dry-cured ham
International Journal of Food Microbiology, Vol. 340
-
Effect of sanitizing E-beam treatment on the binding capacity of plasma powder used to manufacture restructured dry-cured ham models
LWT, Vol. 152
2019
-
Comportamiento de Listeria monocytogenes y Staphylococcus aureus en condiciones disgenésicas
XXVII Congreso Nacional de Microbiología
-
Determinación de compuestos volátiles como marcadores radiolíticos en jamón curado deshuesado tratado con electrones acelerados
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
The impact of E-beam treatment on the microbial population and sensory quality of hard annatto-coloured cheese
LWT, Vol. 101, pp. 315-322
2018
-
Volatile organic compounds associated with milk spoilage by psychrotrophic bacteria
International Journal of Dairy Technology, Vol. 71, Núm. 3, pp. 593-600
2017
-
Fatty acids released from cream by psychrotrophs isolated from bovine raw milk
International Journal of Dairy Technology, Vol. 70, Núm. 3, pp. 339-344
2016
-
Effect of E-beam sanitation of surface mould cheese on texture and sensory attributes
LWT - Food Science and Technology, Vol. 70, pp. 1-8
-
Eliminación de Listeria monocytogenes en jamones curados deshuesados mediante la aplicación de electrones acelerados
SEM@foro, Núm. 62, pp. 41-42
-
Estudio de penetración de electrones acelerados en jamón curado deshuesado
Retos y avances en microbiología de los alimentos 2016: XX Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, León, 14-16 de septiembre de 2016
2015
-
Efecto bactericida de radiaciones β en lonchas de queso envasadas a vacío y en atmósfera modificada
III Congreso Internacional de Seguridad Alimentaria
-
Eliminación de Listeria monocytogenes en jamón curado mediante la aplicación de electrones acelerados
III Congreso Internacional de Seguridad Alimentaria
-
Modeling and optimization of the E-beam treatment of chicken steaks and hamburgers, considering food safety, shelf-life, and sensory quality
Food and Bioproducts Processing, Vol. 96, pp. 133-144
-
Use of E-beam radiation to eliminate Listeria monocytogenes from surface mould cheese
International microbiology: official journal of the Spanish Society for Microbiology, Vol. 18, Núm. 1, pp. 33-40
2014
-
Eliminación de Listeria monocytogenes en quesos blandos madurados por mohos mediante radiación beta
XIX Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos
2013
-
A Comparison Between E-Beam Irradiation and High-Pressure Treatment for Cold-Smoked Salmon Sanitation: Shelf-Life, Colour, Texture and Sensory Characteristics
Food and Bioprocess Technology, Vol. 6, Núm. 11, pp. 3177-3185