Nutrición y Ciencia de los Alimentos
Departamento
M. ÁNGELES MONTSERRAT
CARBAJAL AZCONA
Investigadora hasta 2018
Publicaciones en las que colabora con M. ÁNGELES MONTSERRAT CARBAJAL AZCONA (20)
2016
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Tablas de composición de alimentos
Pirámide
2011
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Implicación activa del alumnado en el desarrollo de herramientas para Dietética Aplicada
VIII Foro sobre Evaluación de la Calidad de la Investigación y de la Educación Superior: libro de capítulos
2009
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Iron status biomarkers in iron deficient women consuming oily fish versus red meat diet
Journal of Physiology and Biochemistry, Vol. 65, Núm. 2, pp. 165-174
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Olive oil-diet improves the simvastatin effects with respect to sunflower oil-diet in men with increased cardiovascular risk. A preliminary study
Nutricion Hospitalaria, Vol. 24, Núm. 3, pp. 333-339
2008
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Oily Fish Increases Iron Bioavailability of a Phytate Rich Meal in Young Iron Deficient Women
Journal of the American College of Nutrition, Vol. 27, Núm. 1, pp. 96-101
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Sodium-bicarbonated mineral water decreases aldosterone levels without affecting urinary excretion of bone minerals
International Journal of Food Sciences and Nutrition, Vol. 59, Núm. 4, pp. 347-355
2005
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Sodium bicarbonated mineral water decreases postprandial lipaemia in postmenopausal women compared to a low mineral water
British Journal of Nutrition, Vol. 94, Núm. 4, pp. 582-587
2004
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A Sodium-Rich Carbonated Mineral Water Reduces Cardiovascular Risk in Postmenopausal Women
Journal of Nutrition
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Mineral and vitamin status in elderly persons from Northwest Spain consuming an atlantic variant of the mediterranean diet
Annals of Nutrition and Metabolism, Vol. 48, Núm. 3, pp. 125-133
2003
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Nutrition and dietary recommendations for the elderly "Public Health" Working Group of the Spanish Nutrition Society
Nutrición hospitalaria : organo oficial de la Sociedad Española de Nutrición Parenteral y Enteral, Vol. 18, Núm. 3, pp. 109-137
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Nutritional assessment, health markers and lipoprotein profile in postmenopausal women belonging to a closed community
European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 57, Núm. SUPPL. 1
2001
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Activities of daily living in the Spanish elderly. Association with mortality
Journal of Nutrition, Health and Aging, Vol. 5, Núm. 4, pp. 259-262
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Tablas de composición de alimentos
Pirámide
2000
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Body perceptions and slimming attitudes reported by Spanish adolescents
European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 54, pp. S65-S68
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Cereals contribution to the total dietary intake of heavy metals in Madrid, Spain
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 13, Núm. 4, pp. 495-503
1998
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CONTRIBUCION ESPANOLA A LA CREACION DE UNA BASE DE DATOS ANALITICA EUROPEA DE ACIDOS GRASOS TRANS
Nutricion Hospitalaria, Vol. 13, Núm. 1, pp. 21-27
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MODELO ACTUAL DE DESAYUNO EN GRUPOS DE DIFERENTE EDAD: NINOS, ADOLESCENTES Y ADULTOS
Nutricion Hospitalaria, Vol. 13, Núm. 4, pp. 193-197
1997
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Influence of the aging process on body composition of the aged: the SENECA study in Spain
Nutrición hospitalaria : organo oficial de la Sociedad Española de Nutrición Parenteral y Enteral, Vol. 12, Núm. 4, pp. 195-200
1989
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VALORACION DEL ESTADO NUTRITIVO DE DOS COLECTIVOS DE ESCOLARES DE LA PROVINCIA DE MADRID, DE DIFERENTE NIVEL SOCIOECONOMICO, MEDIANTE EL EMPLEO DE PARAMETROS DIETETICOS, HEMATOLOGICOS Y BIOQUIMICOS
Anales de la Real Academia de Farmacia, Vol. 55, Núm. 4, pp. 549-558
1988
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ESTADO NUTRITIVO DE UNA POBLACION INFANTIL MARGINAL DE LA COMUNIDAD AUTONOMA DE MADRID, ESPANA
Archivos Latinoamericanos de Nutricion, Vol. 38, Núm. 4, pp. 803-814