Nutrición y Ciencia de los Alimentos
Departamento
José Alfredo
Martínez Hernández
Publicaciones en las que colabora con José Alfredo Martínez Hernández (27)
2024
2022
-
Ingestas nutricionales de referencia (INR) de minerales y vitaminas para la población española (2019)
Revista espanola de salud publica
-
“GENYAL” Study to Childhood Obesity Prevention: Methodology and Preliminary Results
Frontiers in Nutrition, Vol. 9
2021
-
Food-based dietary guidelines around the world: A comparative analysis to update aesan scientific committee dietary recommendations
Nutrients, Vol. 13, Núm. 9
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la valoración del aceite de oliva por sus características nutricionales en el sistema de etiquetado Nutri-Score
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 33, pp. 243-266
2020
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) de revisión y actualización de las Recomendaciones Dietéticas para la población española
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 32, pp. 11-58
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre el impacto del consumo de alimentos “ultra-procesados” en la salud de los consumidores
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 31, pp. 49-75
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la aplicación en España del sistema Nutri-Score de información sobre la calidad nutricional de los alimentos
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 31, pp. 77-96
-
Polymorphic Appetite Effects on Waist Circumference Depend on rs3749474 CLOCK Gene Variant
Nutrients, Vol. 12, Núm. 6
-
Polymorphism of CLOCK gene rs3749474 as a modulator of the circadian evening carbohydrate intake impact on nutritional status in an adult sample
Nutrients, Vol. 12, Núm. 4
2019
-
GCKR rs780094 polymorphism as a genetic variant involved in physical exercise
Genes, Vol. 10, Núm. 8
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre Ingestas Nutricionales de Referencia para la población española
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 29, pp. 43-68
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre estrategias de identificación de riesgos emergentes alimentarios
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 29, pp. 19-42
-
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la verificación de estudios de vida útil en relación a Listeria monocytogenes en alimentos listos para el consumo
Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 29, pp. 11-18
2014
2013
-
Beneficial effects of the RESMENA dietary pattern on oxidative stress in patients suffering from metabolic syndrome with hyperglycemia are associated to dietary TAC and fruit consumption
International Journal of Molecular Sciences, Vol. 14, Núm. 4, pp. 6903-6919
2008
-
Birth weight and blood lipid levels in Spanish adolescents: Influence of selected APOE, APOC3 and PPARgamma2 gene polymorphisms. The AVENA Study
BMC Medical Genetics, Vol. 9
-
Small birth weight and later body composition and fat distribution in adolescents: The AVENA study
Obesity, Vol. 16, Núm. 7, pp. 1680-1686
2007
-
Body fat distribution reference standards in Spanish adolescents: The AVENA Study
International Journal of Obesity, Vol. 31, Núm. 12, pp. 1798-1805
-
Effect of the Ala12 allele in the PPARγ-2 gene on the relationship between birth weight and body composition in adolescents: The AVENA study
Pediatric Research, Vol. 62, Núm. 5, pp. 615-619