Publicaciones (66) Publicaciones en las que ha participado algún/a investigador/a

2006

  1. A new method for the determination of arylesterase activity in human serum using simulated body fluid

    Atherosclerosis, Vol. 188, Núm. 1, pp. 155-159

  2. A reverse transcriptase PCR technique for the detection and viability assessment of Kluyveromyces marxianus in yoghurt

    Journal of Food Protection, Vol. 69, Núm. 9, pp. 2210-2216

  3. Actividad física, factor clave en la prevención de la obesidad

    Nutrición clínica y dietética hospitalaria, Vol. 26, Núm. 4, pp. 42-46

  4. Amino acid catabolic pathways of lactic acid bacteria

    Critical Reviews in Microbiology, Vol. 32, Núm. 3, pp. 155-183

  5. Anthropometric body fat composition reference values in Spanish adolescents. The AVENA Study

    European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 60, Núm. 2, pp. 191-196

  6. Antimicrobial potential of four Lactobacillus strains isolated from breast milk

    Journal of Applied Microbiology, Vol. 101, Núm. 1, pp. 72-79

  7. Antioxidant capacity of the Spanish Mediterranean diet

    Food Chemistry, Vol. 94, Núm. 3, pp. 442-447

  8. Análisis físico-químico de las aguas de los manantiales del Balneario Cervantes

    Anales de la Real Academia Nacional de Farmacia, Vol. 72, Núm. SPEC. ISS., pp. 259-276

  9. Application of a UV-vis detection-HPLC method for a rapid determination of lycopene and β-carotene in vegetables

    Food Chemistry, Vol. 95, Núm. 2, pp. 328-336

  10. Bioaccessibility of β-carotene, lutein, and lycopene from fruits and vegetables

    Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 54, Núm. 15, pp. 5382-5387

  11. Calidad nutricional y salud

    Mejora genética de la calidad en plantas (edUPV, Editorial Universitat Politècnica de València), pp. 43-66

  12. Changes in folate status in overweight/obese women following two different weight control programmes based on an increased consumption of vegetables or fortified breakfast cereals

    British Journal of Nutrition, Vol. 96, Núm. 4, pp. 712-718

  13. Chemical characterization of tomato pomace

    Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 86, Núm. 8, pp. 1232-1236

  14. Comparación de estudios sobre control de peso: dieta vs actividad física

    Nutrición clínica y dietética hospitalaria, Vol. 26, Núm. 4, pp. 28-31

  15. Complete sequence of the enterocin Q-encoding plasmid pCIZ2 from the multiple bacteriocin producer Enterococcus faecium L50 and genetic characterization of enterocin Q production and immunity

    Applied and Environmental Microbiology, Vol. 72, Núm. 10, pp. 6653-6666

  16. Condicionantes socioeconómicos de los hábitos alimentarios e ingesta de energía y nutrientes en escolares de la población española: memoria presentada para optar al grado de doctor por María del Carmen Lozano Esteban

    Madrid : [Universidad Complutense], Servicio de Publicaciones, [2006]

  17. Cyclic fatty acid monomer formation in domestic frying of frozen foods in sunflower oil and high oleic acid sunflower oil without oil replenishment

    Food and Chemical Toxicology, Vol. 44, Núm. 10, pp. 1674-1681

  18. Cárnicos funcionales y riesgo cardiovascular

    Revista de nutrición práctica, Año 10, pp. 34-36

  19. Dietary calcium utilization among a group of Spanish boys aged 11-14 years on their usual diets

    Journal of Physiology and Biochemistry, Vol. 62, Núm. 1, pp. 9-16

  20. Dietary patterns and their socio-demographic determinants in 10 European countries: Data from the DAFNE databank

    European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 60, Núm. 2, pp. 181-190