Publicaciones (104) Publicaciones en las que ha participado algún/a investigador/a

2007

  1. A comparative study of iron bioavailability from cocoa supplemented with ferric pyrophosphate or ferrous fumarate in rats

    Annals of Nutrition and Metabolism, Vol. 51, Núm. 3, pp. 204-207

  2. A food-grade system for production of pediocin PA-1 in nisin-producing and non-nisin-producing Lactococcus lactis strains: Application to inhibit Listeria growth in a cheese model system

    Journal of Food Protection, Vol. 70, Núm. 11, pp. 2512-2517

  3. A non-extractable condensed-tannins fiber reduces thermal oxidation in oils at frying temperature

    European Journal of Lipid Science and Technology, Vol. 109, Núm. 12, pp. 1218-1225

  4. A propósito de la sexta edición del Día nacional de la Nutrición: los alimentos Funcionales

    Nutrición clínica y dietética hospitalaria, Vol. 27, Núm. 3, pp. 5-6

  5. Aceite de oliva, clave de vida en la Cuenca Mediterránea

    Anales de la Real Academia Nacional de Farmacia, Núm. 3, pp. 653-692

  6. Aceite de oliva, clave de vida en la Cuenca Mediterránea

    Anales de la Real Academia Nacional de Farmacia, Vol. 73, Núm. 3, pp. 653-692

  7. Acrylic bone cements with bismuth salicylate: Behavior in simulated physiological conditions

    Journal of Biomedical Materials Research - Part A, Vol. 80, Núm. 2, pp. 321-332

  8. Alimentación de la madre durante el embarazo y lactancia: riesgos nutricionales

    Nutrición y alimentación en promoción de la salud (Castilla-La Mancha. Consejería de Sanidad), pp. 38-54

  9. Amino acid and nucleotide sequence, adjacent genes, and heterologous expression of hiracin JM79, a sec-dependent bacteriocin produced by Enterococcus hirae DCH5, isolated from Mallard ducks (Anas platyrhynchos)

    FEMS Microbiology Letters, Vol. 270, Núm. 2, pp. 227-236

  10. Analysis of mitochondrial DNA for authentication of meats from chamois (Rupicapra rupicapra), pyrenean ibex (Capra pyrenaica), and mouflon (Ovis ammon) by polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism

    Journal of AOAC International

  11. Antimicrobial and safety aspects, and biotechnological potential of bacteriocinogenic enterococci isolated from mallard ducks (Anas platyrhynchos)

    International Journal of Food Microbiology, Vol. 117, Núm. 3, pp. 295-305

  12. Aplicaciones de los enterococos en los quesos

    Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 384, pp. 67-75

  13. Application of a polymerase chain reaction to detect adulteration of ovine cheeses with caprine milk

    European Food Research and Technology, Vol. 225, Núm. 3-4, pp. 345-349

  14. Application of an indirect ELISA and a PCR technique for detection of cows' milk in sheep's and goats' milk cheeses

    International Dairy Journal, Vol. 17, Núm. 1, pp. 87-93

  15. Arylesterase activity and antioxidant status depend on PON1-Q192R and PON1-L55M polymorphisms in subjects with increased risk of cardiovascular disease consuming walnut-enriched meat

    Journal of Nutrition, Vol. 137, Núm. 7, pp. 1783-1788

  16. Aspectos nutricionales en la prevención de la obesidad y la diabetes mellitus tipo 2

    Nutrición y alimentación en promoción de la salud (Castilla-La Mancha. Consejería de Sanidad), pp. 236-249

  17. Autentificación de carnes procedentes de aves de caza y de la avicultura alternativa por PCR-RFLP

    Revista complutense de ciencias veterinarias, Vol. 1, Núm. 2, pp. 215-225

  18. Autentificación de ciervo (Cervus elaphus), gamo (Dama dama) y corzo (Capreolus capreolus) mediante una técnica de PCR en tiempo real

    Revista complutense de ciencias veterinarias, Vol. 1, Núm. 2, pp. 226-236

  19. Bacterias lácticas y bifidobacterias como prebióticos

    Microorganismos y Salud: Bacterias Lácticas y Bifidobacterias Probióticas (Editorial Complutense)

  20. Beneficial effects of probiotic bacteria isolated from breast milk

    British Journal of Nutrition