Departamento
Nutrición y Ciencia de los Alimentos
Publicaciones (107) Publicaciones en las que ha participado algún/a investigador/a
2010
-
A review of current PCR-based methodologies for the authentication of meats from game animal species
Trends in Food Science and Technology, Vol. 21, Núm. 8, pp. 408-421
-
Absence of extended-spectrum β-lactamase-producing Escherichia coli isolates in migratory birds: Song thrush (Turdus philomelos)
Journal of Antimicrobial Chemotherapy
-
Alimentos funcionales y salud
Alimentos funcionales y salud en las etapas infantil y juvenil (Madrid [etc.] : Médica Panamericana), pp. 55-64
-
An adequate calcium intake could help achieve weight loss in overweight/obese women following hypocaloric Diets
Annals of Nutrition and Metabolism, Vol. 57, Núm. 2, pp. 95-102
-
Anti-inflammatory properties of a pomegranate extract and its metabolite urolithin-A in a colitis rat model and the effect of colon inflammation on phenolic metabolism
Journal of Nutritional Biochemistry, Vol. 21, Núm. 8, pp. 717-725
-
Antimicrobial activity and occurrence of bacteriocin structural genes in Enterococcus spp. of human and animal origin isolated in Portugal.
Archives of Microbiology, Vol. 192, Núm. 11, pp. 927-936
-
Antimicrobial activity of doripenem against bacterial isolates from humans and animals
Journal of Antibiotics, Vol. 63, Núm. 10, pp. 631-632
-
Antimicrobial activity of phenolic acids against commensal, probiotic and pathogenic bacteria
Research in Microbiology, Vol. 161, Núm. 5, pp. 372-382
-
Análisis microscópico de componentes de origen animal en piensos
Eurocarne: La revista internacional del sector cárnico, Núm. 192, pp. 60-67
-
Asociación entre riesgo de desnutrición y capacidad afectiva en personas de edad avanzada institucionalizadas de la Comunidad de Madrid
Nutrición clínica y dietética hospitalaria, Vol. 30, Núm. 2, pp. 33-41
-
Association between food and nutrient intakes and cognitive capacity in a group of institutionalized elderly people
European Journal of Nutrition, Vol. 49, Núm. 5, pp. 293-300
-
Associations between abdominal fat and body mass index on vitamin D status in a group of Spanish schoolchildren
European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 64, Núm. 5, pp. 461-467
-
Autentificación de carne y productos cárnicos procedentes de especies de caza mayor.: I. Técnicas basadas en el análisis de proteínas.
Eurocarne: La revista internacional del sector cárnico, Núm. 184, pp. 171-180
-
Autentificación de carne y productos cárnicos procedentes de especies de caza mayorII. Técnicas basadas en el análisis del ADN
Eurocarne: La revista internacional del sector cárnico, Núm. 185, pp. 112-125
-
Avance de resultados sobre consumo de fibra en España y beneficios asociados a la ingesta de fibra insoluble
Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 16, Núm. 3, pp. 147-153
-
Bacterias patógenas emergentes transmisibles por los alimentos
Aspectos higiénicos de los alimentos microbiológicamente seguros (Real Academia Nacional de Farmacia), pp. 147-179
-
Bioactive compounds of four hot pepper varieties (Capsicum annuum L.), antioxidant capacity, and intestinal bioaccessibility
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 58, Núm. 6, pp. 3399-3406
-
Biogenic amines in fermented foods
European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 64, pp. S95-S100
-
By-Products of Opuntia ficus-indica as a Source of Antioxidant Dietary Fiber
Plant Foods for Human Nutrition, Vol. 65, Núm. 3, pp. 210-216
-
Cambios de calidad asociados a las condiciones de marinado de salmón (Salmo salar) y su evolución durante el almacenamiento
CyTA: Journal of food, Vol. 8, Núm. 1, pp. 39-47