La cocina de los chullpas. Representaciones del pasado e identidades en el presente a partir de la alimentación en los Andes

  1. Gil García, Francisco M. 1
  1. 1 Departamento de Historia de América II (Antropología de América) Universidad Complutense de Madrid
Aldizkaria:
Revista española de antropología americana

ISSN: 0556-6533

Argitalpen urtea: 2014

Zenbakien izenburua: Dossier: Etnografías del pasado en los Andes bolivianos

Alea: 44

Zenbakia: 1

Orrialdeak: 191-215

Mota: Artikulua

DOI: 10.5209/REV_REAA.2014.V44.N1.47640 DIALNET GOOGLE SCHOLAR lock_openSarbide irekia editor

Beste argitalpen batzuk: Revista española de antropología americana

Laburpena

Taking as reference the issue of distance and differences through food in the Andes, this work aims to contribute to the definition of chullpas (the gentiles, the ancient people) from their meal and their cookery, considering that both criteria provide a crucial context not only to understand their time, space and person, but also the keys that make the difference with current people of Andean central and southern highlands.

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