Creences, tendéncies de consum d'aliments i begudes, i preferéncies i aversions alimentàries en diversos grups de joves amb un grau d'activitat física distint

  1. R.M Ortega
  2. M. González-Gross
  3. P. Andrés
  4. G Garrido
  5. E Turrero
  6. Ana María Requejo Marcos
Revista:
Apunts: Medicina de l'esport

ISSN: 1886-6581 0213-3717

Ano de publicación: 1992

Volume: 29

Número: 111

Páxinas: 23-28

Tipo: Artigo

Outras publicacións en: Apunts: Medicina de l'esport

Resumo

El present treball analitza quines son les creences, tendències de consum, preferències i aversions alimentaries, en relació amb la practica esportiva, de 104 joves de 19 a 31 anys, estudiants de Farmàcia de l'INEF, que foren agrupats en funció del seu grau d'activitat física. El 77,7% dels joves considera que els esportistes han de prendre en general més quantitat d'aliments o calories, a causa del seu desgast més elevat, considerant convenient augmentar el consum d'aliments rics en carbohidrats(59,8%), proteïnes (18,3%), vitamines (13,4%) i minerals (8,54%). També hi ha la idea generalitzada de la conveniència de beure mes per realitzar activitats físiques. La majoria dels joves declara no modificar els seus hàbits dietètics, en relació amb la practica esportiva. Els que fan algun canvi, aquest va encaminat a l'augment de glucogen muscular. La fruita és l'aliment preferit dels estudiats (15%), seguit de la carn (14%), dolços (12%), pastes (11%), verdures (9%) i arros (4,5%). Mentre que els aliments més rebutjats son les verdures, els llegums i les vísceres o menuts. Aquest estudi pot contribuir a conèixer les creences i els hàbits existents en matèria de nutrició esportiva, i a posar en relleu els errors més freqüents, amb la qual cosa es facilitarà l'educació nutricional posterior de la població.