Publications (138)

2022

  1. Recommendations for the diagnosis and treatment of hypoglycaemia after bariatric surgery

    Endocrinologia, Diabetes y Nutricion, Vol. 69, Núm. 9, pp. 723-731

  2. Diets for inflammatory bowel disease: What do we know so far?

    European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 76, Núm. 9, pp. 1222-1233

  3. Survey on Endocrinology and Nutrition undergraduate teaching in Spain-2021

    Endocrinologia, Diabetes y Nutricion

  4. Nutritional management and clinical outcome of critically ill patients with COVID-19: A retrospective study in a tertiary hospital

    Clinical Nutrition, Vol. 41, Núm. 12, pp. 2940-2946

  5. Nutrition in palliative care: guidelines from the Working Group on Bioethics, Spanish Society of Clinical Nutrition and Metabolism (SENPE)

    Nutricion Hospitalaria, Vol. 39, Núm. 4, pp. 936-944

  6. Multidisciplinary consensus on nutritional and metabolic therapy in enhanced recovery after abdominal surgery programs: NutRICA Project

    Endocrinologia, Diabetes y Nutricion, Vol. 69, Núm. 2, pp. 98-111

  7. Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre recomendaciones dietéticas sostenibles y recomendaciones de actividad física para la población española

    Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 36, pp. 11-70

  8. Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) en relación con el impacto de la discapacidad visual en los hábitos alimentarios y en el estado nutricional

    Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 35, pp. 11-36

  9. Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) en relación a la evaluación del riesgo de la ingesta inadecuada de minerales (metales) antioxidantes en complementos alimenticios que puede dar lugar a efectos prooxidantes: cobre, manganeso, selenio y zinc

    Revista del Comité Científico de la AESAN, Núm. 36, pp. 85-111

  10. How the COVID-19 pandemic has affected the training of Endocrinology and Nutrition Residents. Results of a survey by the Spanish Society of Endocrinology and Nutrition

    Endocrinologia, Diabetes y Nutricion, Vol. 69, Núm. 3, pp. 219-226

  11. Executive Summary of the Position Paper on the Use of Enteral Nutrition in Advanced Dementia

    Endocrinologia, Diabetes y Nutricion, Vol. 69, Núm. 10, pp. 878-887

  12. Continuity of care in disease-related malnutrition and nutritional medical treatment

    Endocrinologia, Diabetes y Nutricion, Vol. 69, Núm. 10, pp. 897-909

2021

  1. Obesity in the COVID era: A global health challenge

    Endocrinologia, Diabetes y Nutricion, Vol. 68, Núm. 2, pp. 123-129

  2. Portfolio of services in Endocrinology and Nutrition. 2020 update

    Endocrinologia, Diabetes y Nutricion, Vol. 68, Núm. 8, pp. 577-588

  3. Pilares para la excelencia en las unidades de nutrición. Regulación

    Nutricion hospitalaria, Vol. 38, Núm. 1, pp. 8-14

  4. Obesity and SARS-CoV-2: Considerations on bariatric surgery and recommendations for the start of surgical activity

    Cirugia Espanola, Vol. 99, Núm. 1, pp. 4-10

  5. Obesity and COVID-19. A necessary position statement

    Endocrinologia, Diabetes y Nutricion, Vol. 68, Núm. 8, pp. 573-576