Publicaciones (104) Publicaciones de MARÍA AMAYA ALEIXANDRE DE ARTIÑANO

2018

  1. Anti-obesity properties of the strain Bifidobacterium animalis subsp. lactis CECT 8145 in Zücker fatty rats

    Beneficial Microbes, Vol. 9, Núm. 4, pp. 629-641

  2. Dose-related antihypertensive properties and the corresponding mechanisms of a chicken foot hydrolysate in hypertensive rats

    Nutrients, Vol. 10, Núm. 9

  3. Situaciones patológicas que modifican la respuesta II: Alteraciones endocrinológicas o cardíacas

    Velázquez. Farmacología básica y clínica (Editorial Médica Panamericana), pp. 1083-1097

  4. Sulfamidas y trimetoprima. Quinolonas

    Velázquez. Farmacología básica y clínica (Editorial Médica Panamericana), pp. 789-806

2015

  1. Endothelium-dependent vascular relaxing effects of different citrus and olive extracts in aorta rings from spontaneously hypertensive rats

    Food Research International, Vol. 77, pp. 484-490

  2. Fibra alimentaria y dieta mediterránea

    Dieta mediterránea 2014: avances de alimentación, nutrición y dietética (Punto Didot), pp. 95-106

  3. The blood pressure effect and related plasma levels of flavan-3-ols in spontaneously hypertensive rats

    Food and Function, Vol. 6, Núm. 11, pp. 3479-3489

2012

  1. Dietary fiber, gut peptides, and adipocytokines

    Journal of Medicinal Food, Vol. 15, Núm. 3, pp. 223-230

  2. Propiedades beneficiosas de los terpenos iridoides sobre la salud

    Nutrición clínica y dietética hospitalaria, Vol. 32, Núm. 3, pp. 81-91