El desayuno escolar; una intervención educativa en alimentación y nutrición saludable

  1. Cubero Juánez, Javier 3
  2. Franco-Reynolds, Lourdes 3
  3. Calderón, Manuel 3
  4. Caro, Berta 1
  5. Rodrigo, Maximiliano 2
  6. Ruiz, Constantino 3
  1. 1 Universidad de Extremadura
    info

    Universidad de Extremadura

    Badajoz, España

    ROR https://ror.org/0174shg90

  2. 2 Universidad Complutense de Madrid
    info

    Universidad Complutense de Madrid

    Madrid, España

    ROR 02p0gd045

  3. 3 Laboratorio de Educación para la Salud. Área de Didáctica de Ciencias Experimentales
Journal:
Didáctica de las ciencias experimentales y sociales

ISSN: 0214-4379

Year of publication: 2017

Issue: 32

Pages: 171-182

Type: Article

DOI: 10.7203/DCES.32.4546 DIALNET GOOGLE SCHOLAR lock_openOpen access editor

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Sustainable development goals

Abstract

The Complete and Healthy Breakfast is basic for growth also favors greater physical and intellectual performance during the morning. Breakfast should always said: Dairy, Grains, Fruit, and their derivates, without forgetting our olive oil. Or to perform skipping breakfast shoddy is a factor that also causes childhood obesity and overweight. Therefore Organizations Promoting Health intervention encourage healthy habits in Food and Nutrition. Being one of the goals this Complete and Healthy Breakfast from school which should be promoted, especially by encouraging the consumption of fruit. Based on the above our work designs a school intervention for a Complete and Healthy Breakfast, centered on the consumption of fruit.

Funding information

Esta investigación ha sido financiada por: El Área de Cultura y Deportes de la Diputación de Badajoz 2012. Fondos FEDER Gobierno de Extremadura y Universidad de Extremadura (España). Así agradecer a los diferentes colegios de la Provincia de Badajoz y a sus profesores, la colaboración y el valioso interés mostrado en dicha investigación.

Funders

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