Alternaria spp. and their mycotoxins in tomatoes. A scientific approach from field to food industry
- Estiarte Piñol, Núria
- A. Crespo-Sempere Director/a
- Antonio J. Ramos Girona Director/a
Universitat de defensa: Universitat de Lleida
Fecha de defensa: 12 de de juliol de 2016
- Inmaculada Viñas Almenar President/a
- Belén Patiño Alvarez Secretària
- Naresh Magan Vocal
Tipus: Tesi
Resum
RESUM Arran de la publicació del document científic de l’EFSA titulat “Opinió científica sobre el risc existent per animals i la salut pública en relació a la presència de toxines d’Alternaria en productes alimentaris i pinsos” va sorgir la idea de desenvolupar aquesta Tesi Doctoral. En primer lloc, es van escollir dues empreses alimentàries de la província de Lleida i es va iniciar la recol•lecta de mostres de tomata durant dues campanyes per tal de determinar la presència d’espècies viables d’Alternaria mitjançant la tècnica PMA-qPCR i, a la vegada, analitzar la presència de dues micotoxines d’Alternaria (AOH i AME). En segon lloc, es van estudiar dos components de la família de proteïnes Velvet (VeA i LaeA) i, paral•lement, es va indagar en el metabolisme de les poliamines en Alternaria alternata amb l’objectiu de trobar noves diana útils per al disseny de nous fungicides. El següent pas dut a terme, ja en un context de postcollita, va ser analitzar els efectes de l’1-metilciclopropè en A. alternata infectant tomates en relació al creixement fúngic i a la producció d’AOH i AME. Finalment, es va estudiar l’estabilitat de l’AOH i l’AME durant el procés industrial de productes derivats de tomata.