LAURA MARÍA
BERMEJO LÓPEZ
Profesora contratada doctora
ROSA MARIA
ORTEGA ANTA
Profesora emérita
Publicaciones en las que colabora con ROSA MARIA ORTEGA ANTA (24)
2024
-
High-Protein Processed Foods: Impact on Diet, Nutritional Status, and Possible Effects on Health
Nutrients, Vol. 16, Núm. 11
2023
-
Adherence to 24-h movement guidelines in Spanish schoolchildren and its association with insulin resistance: a cross-sectional study
Frontiers in Public Health, Vol. 11
-
Breakfast Quality and Insulin Resistance in Spanish Schoolchildren: A Cross-Sectional Study
International Journal of Environmental Research and Public Health, Vol. 20, Núm. 2
2022
-
INSTrumento de Apoyo infoGRAFico (InstaGRAF) para el estudio de asignaturas de los grados de Farmacia y Nutrición Humana y Dietética
Jornada «Aprendizaje Eficaz con TIC en la UCM» (Universidad Complutense de Madrid), pp. 401-412
-
Nutrición clínica y salud nutricional
Editorial Médica Panamericana
2020
-
Breakfast habits of a representative sample of the Spanish child and adolescent population (The ENALIA study): Association with diet quality
Nutrients, Vol. 12, Núm. 12, pp. 1-27
-
Dairy matrix: Nutritional and sanitary benefits of the interrelation between its nutrients
Nutricion Hospitalaria, Vol. 37, Núm. Ext2, pp. 13-17
-
Sugar content in processed foods in spain and a comparison of mandatory nutrition labelling and laboratory values
Nutrients, Vol. 12, Núm. 4
-
Usual Dietary Intake, Nutritional Adequacy and Food Sources of Calcium, Phosphorus, Magnesium and Vitamin D of Spanish Children Aged One to <10 Years. Findings from the EsNuPI Study
Nutrients, Vol. 12, Núm. 6
2012
-
Implicación del consumo de lácteos en la adecuación de la dieta y de la ingesta de calcio y nutrientes en niños españoles
Nutrición clínica y dietética hospitalaria, Vol. 32, Núm. 2, pp. 28-36
2011
-
Una ingesta inadecuada de manganeso podría contribuir a la aparición de resistencia a la insulina en nińas
Nutricion Hospitalaria, Vol. 26, Núm. 5, pp. 965-970
2009
-
Changes in the sensation of hunger and well-being before and after meals in overweight/obese women following two types of hypoenergetic diet
Public Health Nutrition, Vol. 12, Núm. 1, pp. 44-50
-
Dietary strategies for improving folate status in institutionalized elderly persons
British Journal of Nutrition, Vol. 101, Núm. 11, pp. 1611-1615
-
Increasing consumption of breakfast cereal improves thiamine status in overweight/obese women following a hypocaloric diet
International Journal of Food Sciences and Nutrition, Vol. 60, Núm. 1, pp. 69-79
2008
-
Influenced of vitamin e status on cognitive function in elderly people
Agro Food Industry Hi-Tech, Vol. 19, Núm. 6, pp. 30-32
-
Mejora de la situación en folatos en mujeres con sobrepeso/obesidad ante dos dietas encaminadas a reducir el peso y aumentar el aporte de la vitamina
Nutrición clínica y dietética hospitalaria, Vol. 28, Núm. 2, pp. 26-34
-
Vitamin B6 status improves in overweight/obese women following a hypocaloric diet rich in breakfast cereals, and may help in maintaining fat-free mass
International Journal of Obesity, Vol. 32, Núm. 10, pp. 1552-1558
2007
-
Changes in thiamin intake and blood levels in young, overweight/obese women following hypocaloric diets based on the increased relative consumption of cereals or vegetables
European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 61, Núm. 1, pp. 77-82
-
La preocupación por el peso corporal. Estudio a nivel nacional sobre errores y hábitos relacionados con el tema
Nutrición en población femenina: Desde la infancia a la edad avanzada (Ergon), pp. 39-49
-
Problemática nutricional de las mujeres de edad avanzada. La alimentación como condicionante de su salud y calidad de vida
Nutrición en población femenina: Desde la infancia a la edad avanzada (Ergon), pp. 101-114