LAURA MARÍA
BERMEJO LÓPEZ
Profesora ayudante doctora
Hospital Universitario La Paz
Madrid, EspañaPublicaciones en colaboración con investigadores/as de Hospital Universitario La Paz (30)
2022
2021
-
Body composition changes after a weight loss intervention: A 3-year follow-up study
Nutrients, Vol. 13, Núm. 1, pp. 1-13
2020
-
Consumption of goat cheese naturally rich in omega-3 and conjugated linoleic acid improves the cardiovascular and inflammatory biomarkers of overweight and obese subjects: A randomized controlled trial
Nutrients, Vol. 12, Núm. 5
-
Regular consumption of LIPIGO® promotes the reduction of body weight and improves the rebound effect of obese people undergo a comprehensive weight loss program
Nutrients, Vol. 12, Núm. 7, pp. 1-14
-
Strength plus endurance training and individualized diet reduce fat mass in overweight subjects: A randomized clinical trial
International Journal of Environmental Research and Public Health, Vol. 17, Núm. 7
2019
-
Nutritional problematic related to frailty and sarcopenia in older
Nutricion Hospitalaria, Vol. 36, Núm. Ext3, pp. 49-52
-
Supplementation with hydroxytyrosol and punicalagin improves early atherosclerosis markers involved in the asymptomatic phase of atherosclerosis in the adult population: A randomized, placebo-controlled, crossover trial
Nutrients, Vol. 11, Núm. 3
2018
-
Milk and Dairy Product Consumption and Bladder Cancer Risk: A Systematic Review and Meta-Analysis of Observational Studies
Advances in nutrition (Bethesda, Md.), Vol. 10, Núm. 2, pp. S224-S238
-
Milk and Dairy Product Consumption and Prostate Cancer Risk and Mortality: An Overview of Systematic Reviews and Meta-analyses
Advances in nutrition (Bethesda, Md.), Vol. 10, Núm. 2, pp. S212-S223
-
New, Immunomodulatory, Oral Nutrition Formula for Use Prior to Surgery in Patients With Head and Neck Cancer: An Exploratory Study
Journal of Parenteral and Enteral Nutrition, Vol. 42, Núm. 2, pp. 371-379
-
Nutritional composition assessment of 3000 individualized parenteral nutrition bags in a tertiary referral hospital: Current prescribing patterns
Nutrients, Vol. 10, Núm. 8
2015
-
Change in weight and body composition in obese subjects following a hypocaloric diet plus different training programs or physical activity recommendations
Journal of Applied Physiology, Vol. 118, Núm. 8, pp. 1006-1013
-
The Role of Omega-3 Fatty Acids in Diets
Journal of the American College of Nutrition, Vol. 34, pp. 42-47
-
Valoración del estado nutricional en el entorno asistencial en España
Nutricion Hospitalaria, Vol. 31, pp. 196-208
2014
-
Impacto de la carne funcional cocinada enriquecida con Ácidos grasos omega 3 y extracto de romero sobre el estado inflamatorio y oxidativo; un estudio aleatorizado, Cruzado y doble ciego
Nutricion Hospitalaria, Vol. 30, Núm. 5, pp. 1084-1091
2013
-
Efecto de una suplementación láctea con ácido linoleico conjugado sobre el control de peso y la composición corporal de personas sanas con sobrepeso
Nutricion Hospitalaria, Vol. 28, Núm. 6, pp. 2090-2098
-
Effect of different exercise modalities plus a hypocaloric diet on inflammation markers in overweight patients: A randomised trial
Clinical Nutrition, Vol. 32, Núm. 4, pp. 511-518
-
Eficacia de un programa para el tratamiento del sobrepeso y la obesidad no mórbida en atención primaria y su influencia en la modificación de estilos de vida
Nutricion Hospitalaria, Vol. 28, Núm. 1, pp. 137-141
-
Estudio piloto sobre el efecto de la suplementación con ácido fólico en la mejor de los niveles de homocisteína, función cognitiva y estado depresivo en trastornos de la conducta alimentaria
Nutricion Hospitalaria, Vol. 28, Núm. 3, pp. 807-815
-
Variables predictoras de baja adherencia a un programa de modificación de estilos de vida para el tratamiento del exceso de peso en atención primaria
Nutricion Hospitalaria, Vol. 28, Núm. 5, pp. 1530-1535