ANA MARÍA
LÓPEZ SOBALER
Catedrática de universidad
JOSÉ MIGUEL
PEREA SÁNCHEZ
Investigador no período 2009-2011
Publicacións nas que colabora con JOSÉ MIGUEL PEREA SÁNCHEZ (23)
2020
-
Principales fuentes dietéticas de yodo en población adulta española.
Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 26, Núm. 3
2016
-
Antioxidant status in a group of institutionalised elderly people with chronic obstructive pulmonary disease
British Journal of Nutrition, Vol. 115, Núm. 10, pp. 1740-1747
-
Pautas nutricionales en prevención y control de la hipertensión arterial
Nutricion Hospitalaria, Vol. 33, pp. 53-58
2014
-
Selenium status in a group of schoolchildren from the region of Madrid, Spain
Journal of Human Nutrition and Dietetics, Vol. 27, Núm. SUPPL2, pp. 239-246
2013
-
Fuentes alimentarias y adecuación de la ingesta de ácidos grasos omega-3 y omega-6 en una muestra representativa de adultos españoles
Nutricion Hospitalaria, Vol. 28, Núm. 6, pp. 2236-2245
-
Ingesta de calcio y vitamina D en una muestra representativa de mujeres españolas; Problemática específica en menopausia
Nutricion Hospitalaria, Vol. 28, Núm. 2, pp. 306-313
-
Ingesta de vitamina d en una muestra representativa de la población Española de 7 a 16 años. diferencias en el aporte y las fuentes alimentarias de la vitamina en función de la edad
Nutricion Hospitalaria, Vol. 28, Núm. 5, pp. 1657-1665
2012
-
Young children with excess of weight show an impaired selenium status
International Journal for Vitamin and Nutrition Research, Vol. 82, Núm. 2, pp. 121-129
2011
-
Estimation of salt intake by 24h urinary sodium excretion in a representative sample of Spanish adults
British Journal of Nutrition, Vol. 105, Núm. 5, pp. 787-794
2010
-
An adequate calcium intake could help achieve weight loss in overweight/obese women following hypocaloric Diets
Annals of Nutrition and Metabolism, Vol. 57, Núm. 2, pp. 95-102
-
Fat intake and asthma in Spanish schoolchildren
European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 64, Núm. 10, pp. 1065-1071
-
Influence of the consumption of fruits and vegetables on the nutritional status of a group of institutionalized elderly persons in the Madrid region
Journal of Nutrition, Health and Aging, Vol. 14, Núm. 8, pp. 615-620
2009
-
Folate status in young overweight and obese women: Changes associated with weight reduction and increased folate intake
Journal of Nutritional Science and Vitaminology, Vol. 55, Núm. 2, pp. 149-155
-
Obesidad, resistencia a la insulina y aumento de los niveles de adipoquinas: Importancia de la dieta y el ejercicio físico
Nutricion Hospitalaria, Vol. 24, Núm. 4, pp. 415-421
-
Vitamin D status modification by two slightly hypocaloric diets in young overweight/obese women
International Journal for Vitamin and Nutrition Research, Vol. 79, Núm. 2, pp. 71-78
2008
-
Preliminary data about the influence of vitamin D status on the loss of body fat in young overweight/obese women following two types of hypocaloric diet
British Journal of Nutrition, Vol. 100, Núm. 2, pp. 269-272
2007
-
Hábitos alimentarios y su relación con los conocimientos, respecto al concepto de dieta equilibrada, de un colectivo de mujeres jóvenes con sobrepeso/obesidad
Nutricion Hospitalaria, Vol. 22, Núm. 6, pp. 654-660
2003
-
Influence of Maternal Education on Food Consumption and Energy and Nutrient Intake in a Group of Pre-School Children from Madrid
International Journal for Vitamin and Nutrition Research, Vol. 73, Núm. 6, pp. 439-445
-
Influence of the desire to lose weight on food habits, and knowledge of the characteristics of a balanced diet, in a group of Madrid university students
European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 57, Núm. SUPPL. 1
2002
-
Cognitive function in elderly people is influenced by vitamin E status
Journal of Nutrition, Vol. 132, Núm. 7, pp. 2065-2068