JUAN CARLOS
MONTEJO GONZÁLEZ
Investigador hasta 2022
Hospital Universitario La Paz
Madrid, EspañaPublicaciones en colaboración con investigadores/as de Hospital Universitario La Paz (19)
2023
-
Key Factors Associated With Pulmonary Sequelae in the Follow-Up of Critically Ill COVID-19 Patients
Archivos de Bronconeumologia, Vol. 59, Núm. 4, pp. 205-215
2022
-
Utility of the central venous-to-arterial CO2 difference to predict adverse outcomes after liver transplantation
Revista Espanola de Anestesiologia y Reanimacion, Vol. 69, Núm. 9, pp. 526-535
2021
-
Combination of arterial lactate levels and Cv-aCO2/Da-vO2 ratio to predict early allograft dysfunction after liver transplantation
Clinical Transplantation, Vol. 35, Núm. 12
-
Epidemiology and prognosis of patients with a history of cancer admitted to intensive care. A multicenter observational study
Medicina Intensiva, Vol. 45, Núm. 6, pp. 332-346
-
The evolution of the ventilatory ratio is a prognostic factor in mechanically ventilated COVID-19 ARDS patients
Critical Care, Vol. 25, Núm. 1
2020
-
Muscle weakness: Understanding the principles of myopathy and neuropathy in the critically ill patient and the management options
Clinical Nutrition, Vol. 39, Núm. 5, pp. 1331-1344
-
Recommendations for specialized nutritional-metabolic management of the critical patient: introduction, methodology and list of recommendations. Metabolism and Nutrition Working Group of the Spanish Society of Intensive and Critical Care Medicine and Coronary Units (SEMICYUC)
Medicina Intensiva, Vol. 44, pp. 1-14
2015
-
Eicosanoid synthesis and respiratory distress syndrome in intensive medicine
Diet and Nutrition in Critical Care (Springer New York), pp. 63-74
2012
-
Mortality after surgery in Europe: A 7 day cohort study
The Lancet, Vol. 380, Núm. 9847, pp. 1059-1065
2011
-
Effect of an enteral diet enriched with eicosapentaenoic acid, gamma-linolenic acid and anti-oxidants on the outcome of mechanically ventilated, critically ill, septic patients
Clinical Nutrition, Vol. 30, Núm. 5, pp. 578-584
2008
-
III Mesa de Trabajo SENPE-Baxter: Nutrición parenteral complementaria en el paciente crítico
Nutricion Hospitalaria, Vol. 23, Núm. 3, pp. 203-205
2005
-
Estudio multicéntrico de incidencia de las complicaciones de la nutrición enteral total en el paciente grave. Estudio ICOMEP 2
a
parte
Nutricion Hospitalaria, Vol. 20, Núm. 4, pp. 278-285
-
Estudio multicéntrico de incidencia de las complicaciones de la nutrición parenteral total en el paciente grave. Estudio ICOMEP 1
a
parte
Nutricion Hospitalaria, Vol. 20, Núm. 4, pp. 268-277
-
Nutritión artificial en el paciente politraumatizado
Nutricion Hospitalaria, Vol. 20, Núm. SUPPL. 2, pp. 47-50
-
Recomendaciones para la valoración nutricional y el soporte nutricional especializado de los pacientes críticos
Nutricion Hospitalaria, Vol. 20, Núm. SUPPL. 2, pp. 1-3
-
Soporte nutricional en la pancreatitis aguda
Nutricion Hospitalaria, Vol. 20, Núm. SUPPL. 2, pp. 25-27
1997
-
Acute respiratory distress syndrome. Nutritional and metabolic support
Nutrición hospitalaria : organo oficial de la Sociedad Española de Nutrición Parenteral y Enteral, Vol. 12, Núm. 5, pp. 237-243
1995
-
REQUERIMIENTOS ENERGETICOS EN LOS PACIENTES CRITICOS. CALORIMETRIA INDIRECTA
Medicina Intensiva, Vol. 19, Núm. 2, pp. 86-94
1990
-
SITUACION ACTUAL DE LA NUTRICION ENTERAL EN EL PACIENTE CRITICO. UNA VISION MULTICENTRICA
Medicina Intensiva, Vol. 14, Núm. 6, pp. 274-285