PILAR
GARCÍA PERIS
Forscherin bis um 2019
Hospital General Universitario Gregorio Marañón
Madrid, EspañaPublikationen in Zusammenarbeit mit Forschern von Hospital General Universitario Gregorio Marañón (56)
2022
-
12.ª Lección Jesús Culebras. La alimentación y la nutrición en los enfermos con cáncer de cabeza y cuello: un reto permanente
Nutricion hospitalaria, Vol. 39, Núm. 1, pp. 217-222
2019
-
Evolution of nutritional status and survival in patients with cancer on tyrosine kinase inhibitors treatment
Endocrinologia, Diabetes y Nutricion, Vol. 66, Núm. 8, pp. 472-479
2017
-
Impact of kitchen organization on oral intake of malnourished inpatients: A two-center study
Endocrinologia, Diabetes y Nutricion, Vol. 64, Núm. 8, pp. 409-416
2016
-
Effect of inulin and fructo-oligosaccharide on the prevention of acute radiation enteritis in patients with gynecological cancer and impact on quality-of-life: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial
European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 70, Núm. 2, pp. 170-174
-
Ingesta dietética de pacientes adultos con esofagitis eosinofílica que siguen una dieta de exclusión de seis grupos de alimentos
Nutricion Hospitalaria, Vol. 33, Núm. 4, pp. 879-886
2015
-
Hypoglycemia in noncritically ill patients receiving total parenteral nutrition: A multicenter study. (Study group on the problem of hyperglycemia in parenteral nutrition; Nutrition area of the Spanish Society of Endocrinology and Nutrition)
Nutrition, Vol. 31, Núm. 1, pp. 58-63
-
Implantación de un sistema de gestión de calidad en una unidad de nutrición según la norma UNE-EN-ISO 9001:2008
Nutricion Hospitalaria, Vol. 32, Núm. 3, pp. 1386-1392
-
Ingesta dietética y estado nutricional de pacientes oncológicos que inician tratamiento con inhibidores tirosina quinasa
Nutricion Hospitalaria, Vol. 32, Núm. 3, pp. 1200-1207
-
Nutrition-related risk indexes and long-term mortality in noncritically ill inpatients who receive total parenteral nutrition (prospective multicenter study)
Clinical Nutrition, Vol. 34, Núm. 5, pp. 962-967
-
Prevalence of diabetes, prediabetes, and stress hyperglycemia: Insulin therapy and metabolic control in patients on total parenteral nutrition (prospective multicenter study)
Endocrine Practice, Vol. 21, Núm. 1, pp. 59-67
2014
-
Manejo nutricional en las enfermedades neurológicas crónicas
Nutricion Hospitalaria, Vol. 29, Núm. SUPPL. 2, pp. 38-46
-
Papel del equipo nutricional en el abordaje de la disfagia
Nutricion Hospitalaria, Vol. 29, Núm. SUPPL. 2, pp. 13-21
-
Resultados del programa de nutrición parenteral domiciliaria (NPD) de un hospital general; analisis de 26 años de actividad
Nutricion Hospitalaria, Vol. 30, Núm. 2, pp. 359-365
-
Seguimiento del estado nutricional y calidad de vida de pacientes que inician tratamiento con inhibidores tirosin kinasa
Nutricion Hospitalaria, Vol. 30, Núm. 5, pp. 1092-1100
-
Tecnología de alimentos y evolución en los alimentos de textura modificada; del triturado o el deshidratado a los productos actuales
Nutricion Hospitalaria, Vol. 29, Núm. 3, pp. 465-469
-
The effects of second-generation antipsychotics on food intake, resting energy expenditure and physical activity
European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 68, Núm. 2, pp. 146-152
2013
-
Nutrición en el paciente con ictus
Nutricion Hospitalaria, Vol. 6, Núm. SUPPL1, pp. 39-48
-
Parenteral nutrition-associated hyperglycemia in non-critically iII inpatients increases the risk of in- hospital mortality (multicenter study)
Diabetes Care, Vol. 36, Núm. 5, pp. 1061-1066
-
The Subjective Global Assessment Predicts In-Hospital Mortality Better than Other Nutrition-Related Risk Indexes in Noncritically Ill Inpatients Who Receive Total Parenteral Nutrition in Spain (Prospective Multicenter Study)
Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, Vol. 113, Núm. 9, pp. 1209-1218
2012
-
Quilotórax persistente en paciente con linfangioleiomiomatosis
Nutricion Hospitalaria, Vol. 27, Núm. 3, pp. 940-942