Nutrición y Ciencia de los Alimentos
Departament
María Trinidad
García Arias
Publicacions en què col·labora amb María Trinidad García Arias (20)
2006
-
Effect of olive oil-fried sardine consumption on cholesterol content in the serum, lipoproteins, spleen and adipose tissue of hypercholesterolemic rats
Annals of Nutrition and Metabolism, Vol. 50, Núm. 1, pp. 54-58
2004
-
Mineral and vitamin status in elderly persons from Northwest Spain consuming an atlantic variant of the mediterranean diet
Annals of Nutrition and Metabolism, Vol. 48, Núm. 3, pp. 125-133
-
Thermally oxidised sunflower-seed oil increases liver and serum peroxidation and modifies lipoprotein composition in rats
British Journal of Nutrition, Vol. 92, Núm. 2, pp. 257-265
2003
-
Cooking-freezing-reheating (CFR) of sardine (Sardina pilchardus) fillets. Effect of different cooking and reheating procedures on the proximate and fatty acid compositions
Food Chemistry, Vol. 83, Núm. 3, pp. 349-356
-
Deep-frying of chicken meat and chicken-based products. Changes in the proximate and fatty acid compositions
Italian Journal of Food Science, Vol. 15, Núm. 2, pp. 225-239
-
Effect of Olive Oil-fried Sardine Consumption on Liver Lipid Composition and Fatty Acid Cholesterol Esterification in Hypercholesterolemic Rats
Food science and technology international = Ciencia y tecnología de alimentos internacional, Vol. 9, Núm. 5, pp. 329-338
-
Fat and protein from olive oil-fried sardines interact to normalize serum lipoproteins and reduce liver lipids in hypercholesterolemic rats
Journal of Nutrition, Vol. 133, Núm. 7, pp. 2302-2308
-
Freezing/defrosting/frying of sardine fillets. Influence of slow and quick defrosting on protein quality
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 83, Núm. 6, pp. 602-608
-
Grilling of sardine fillets. Effects of frozen and thawed modality on their protein quality
LWT - Food Science and Technology, Vol. 36, Núm. 8, pp. 763-769
-
Lipoprotein profile in elderly persons from northwestern Spain consuming the Atlantic diet, a variant of the Mediterranean diet
Nutrition Research, Vol. 23, Núm. 12, pp. 1607-1618
2001
-
Anisakiosis: Un problema de Salud Pública
Productos del mar, Núm. 162, pp. 37-44
-
Aspectos higiénico-sanitarios relacionados con la presencia de parásitos en los productos de la pesca. I. Parásitos de interés
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 321, pp. 55-60
-
Aspectos higiénico-sanitarios relacionados con la presencia de parásitos en los productos de la pesca. II. Prevención y control
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 321, pp. 61-70
2000
-
Almejas de interés comercial en España. I. Producción y comercialización
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 318, pp. 113-120
-
Almejas de interés comercial en España. II. Identificación de especies
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 318, pp. 121-128
-
Identificación de salmón, trucha y palometa ahumados: técnicas analíticas de interés
Alimentación, equipos y tecnología, Año 19, Núm. 5, pp. 123-136
1999
-
Identificación de especies de pescado. I. Técnicas basadas en el análisis de proteínas
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 306, pp. 55-66
-
Identificación de especies de pescado. II. Técnicas genéticas
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 306, pp. 67-82
1994
-
Técnicas rápidas para la detección de microorganismos en alimentos: (I) Técnicas Físico-Químicas
Alimentación, equipos y tecnología, Año 13, Núm. 4, pp. 97-101
-
White tuna canning, total fat, and fatty acid changes during processing and storage
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 7, Núm. 1-2, pp. 119-130