Cuando alimentarse era peligroso para la saludla adulteración en Gran Bretaña al mediar el siglo XIX

  1. Canales, Esteban
  2. Carbajal, Ángeles
Revista:
Revista HMiC: història moderna i contemporània

ISSN: 1696-4403

Any de publicació: 2012

Número: 10

Pàgines: 7

Tipus: Article

Altres publicacions en: Revista HMiC: història moderna i contemporània

Resum

Aquest article analitza, fent ús fonamentalment de fonts d'època, algunes de les qüestions que suscita l'abundant presència de l'adulteració i el fracàs del seu control a Gran Bretanya durant els anys centrals del període victorià. En primer lloc, descriu la persistència de l'adulteració d'aliments a l'inici de la segona meitat del segle XIX, detalla les característiques que ofereix aquesta pràctica i reflexiona sobre el contingut i la versemblança de les avaluacions existents sobre la seva extensió. A continuació relata els primers intents legislatius i l'única disposició legal d'abast aprovada contra el frau alimentari (1860). Finalment, aborda les raons de la resistència a l'aprovació i aplicació de les iniciatives legals propostes, que van fer que Gran Bretanya fos, en l'època en què la seva hegemonia econòmica i política no tenia rival, un lloc perillós per a la salut dels seus ciutadans.