Efectes de la composició d'àcids grassos de la dieta sobre la deposició de greix i àcids grassos en el porc

  1. Duran Montgé, Pere
Supervised by:
  1. Enric Esteve-García Director

Defence university: Universitat Rovira i Virgili

Fecha de defensa: 07 April 2008

Committee:
  1. Clemente J. López Bote Chair
  2. Josep Ribalta Vives Secretary
  3. Carolina Realini Cujo Committee member
  4. Ana Cristina Barroeta Committee member
  5. Peter Theil Committee member

Type: Thesis

Teseo: 278987 DIALNET

Abstract

Els objectius de la present tesis foren estudiar l'efecte de la composició lipídica de la dieta sobre la deposició de greix i àcids grassos en el porc en relació amb el metabolisme lipídic.Setanta femelles foren alimentades una de la les set dietes: una dieta sense greix i sis dietes amb un contingut de greix del 10%. Els greixos utilitzats foren sèu vacu, oli de gira-sol alt oleic, oli de gira-sol, oli de llinosa, mescla i una dieta amb oli de peix.El contingut en greix de la canal dels animals alimentats amb oli de gira-sol alt oleic (26.7%) i oli de gira-sol (26.7%) fou superior al dels animals alimentats amb sèu (22.9%). Igualment, els animals alimentats amb sèu tingueren un menor contingut en greix dissecat i greix dorsal. En paral·lel, l'expressió dels enzims lipogènics i els continguts en hormones tiroidees foren inferiors en els animals alimentats amb sèu.