Efectes de la composició d'àcids grassos de la dieta sobre la deposició de greix i àcids grassos en el porc

  1. Duran Montgé, Pere
Zuzendaria:
  1. Enric Esteve-García Zuzendaria

Defentsa unibertsitatea: Universitat Rovira i Virgili

Fecha de defensa: 2008(e)ko apirila-(a)k 07

Epaimahaia:
  1. Clemente J. López Bote Presidentea
  2. Josep Ribalta Vives Idazkaria
  3. Carolina Realini Cujo Kidea
  4. Ana Cristina Barroeta Kidea
  5. Peter Theil Kidea

Mota: Tesia

Teseo: 278987 DIALNET

Laburpena

Els objectius de la present tesis foren estudiar l'efecte de la composició lipídica de la dieta sobre la deposició de greix i àcids grassos en el porc en relació amb el metabolisme lipídic.Setanta femelles foren alimentades una de la les set dietes: una dieta sense greix i sis dietes amb un contingut de greix del 10%. Els greixos utilitzats foren sèu vacu, oli de gira-sol alt oleic, oli de gira-sol, oli de llinosa, mescla i una dieta amb oli de peix.El contingut en greix de la canal dels animals alimentats amb oli de gira-sol alt oleic (26.7%) i oli de gira-sol (26.7%) fou superior al dels animals alimentats amb sèu (22.9%). Igualment, els animals alimentats amb sèu tingueren un menor contingut en greix dissecat i greix dorsal. En paral·lel, l'expressió dels enzims lipogènics i els continguts en hormones tiroidees foren inferiors en els animals alimentats amb sèu.