IRENE
ROMERO DE LA FUENTE
Investigadora hasta 2024
Publicaciones (44) Publicaciones de IRENE ROMERO DE LA FUENTE
2024
-
Calidad postcosecha de arándanos. Efecto de altas concentraciones de CO2 en el mantenimiento de la firmeza
Desafíos de maduración y postcosecha de frutos y hortalizas: Actas del XIV Congreso Nacional y XII Ibérico de maduración y postcosecha (Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN-CSIC)), pp. 21-28
-
Desafíos de maduración y postcosecha de frutos y hortalizas: Actas del XIV Congreso Nacional y XII Ibérico de maduración y postcosecha
ed. lit.
Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN-CSIC)
-
Determinantes moleculares de la resistencia a la senescencia yablandamiento en fresas pretratadas con CO2 a través del análisistranscriptómico
Desafíos de maduración y postcosecha de frutos y hortalizas: Actas del XIV Congreso Nacional y XII Ibérico de maduración y postcosecha (Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN-CSIC)), pp. 78-83
-
Editorial: Omics technologies and fruit postharvest quality
Frontiers in Plant Science
-
Electrochemistry of lyophilized blueberry and raspberry samples: ROS activation of the antioxidant ability of anthocyanins
Food Chemistry, Vol. 435
-
Patrón de proteínas O-glicosiladas en fresa y su modificación por bajastemperaturas y alto CO2
Desafíos de maduración y postcosecha de frutos y hortalizas: Actas del XIV Congreso Nacional y XII Ibérico de maduración y postcosecha (Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN-CSIC)), pp. 164-171
-
Tratamientos cortos con altos niveles de CO2 en el mantenimiento de la calidad de frambuesas a bajas temperaturas
Desafíos de maduración y postcosecha de frutos y hortalizas: Actas del XIV Congreso Nacional y XII Ibérico de maduración y postcosecha (Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN-CSIC)), pp. 64-71
2023
-
Are the Blueberries We Buy Good Quality? Comparative Study of Berries Purchased from Different Outlets
Foods, Vol. 12, Núm. 13
-
Tissue-specific modulation of functional stress responsive proteins and organic osmolytes by a single or dual short-term high CO2 treatment during long-term cold storage Autumn Royal table grapes
Postharvest Biology and Technology, Vol. 205
2022
-
Postharvest High-CO2 Treatments on the Quality of Soft Fruit Berries: An Integrated Transcriptomic, Proteomic, and Metabolomic Approach
Journal of agricultural and food chemistry, Vol. 70, Núm. 28, pp. 8593-8597
-
Short-Term Gaseous Treatments Improve Rachis Browning in Red and White Table Grapes Stored at Low Temperature: Molecular Mechanisms Underlying Its Beneficial Effect
International Journal of Molecular Sciences, Vol. 23, Núm. 21
-
Transcriptomic analysis of CO2-treated strawberries (Fragaria vesca) with enhanced resistance to softening and oxidative stress at consumption
Frontiers in Plant Science, Vol. 13
2021
-
Evaluation of the morpho-physiological, biochemical and molecular responses of contrasting medicago truncatula lines under water deficit stress
Plants, Vol. 10, Núm. 10
-
Expression of structural flavonoid biosynthesis genes in dark-blue and white myrtle berries (Myrtus communis l.)
Plants, Vol. 10, Núm. 2, pp. 1-16
-
Functional characterization of VviDHN2 and VviDHN4 dehydrin isoforms from Vitis vinifera (L.): An in silico and in vitro approach
Plant Physiology and Biochemistry, Vol. 158, pp. 146-157
-
Morpho-physiological, biochemical, and genetic responses to salinity in medicago truncatula
Plants, Vol. 10, Núm. 4
-
The effect of ethanol treatment on the quality of a new table grape cultivar it 681–30 stored at low temperature and after a 7-day shelf-life period at 20◦ c: A molecular approach
International Journal of Molecular Sciences, Vol. 22, Núm. 15
2020
-
Analysis of wild tomato introgression lines elucidates the genetic basis of transcriptome and metabolome variation underlying fruit traits and pathogen response
Nature Genetics, Vol. 52, Núm. 10, pp. 1111-1121
-
Effect of high CO2 levels and low temperature on stilbene biosynthesis pathway gene expression and stilbenes production in white, red and black table grape cultivars during postharvest storage
Plant Physiology and Biochemistry, Vol. 151, pp. 334-341
-
Involvement of oligosaccharides and sucrose-related genes on sucrose retention in strawberries from ripening to shelf-life
Postharvest Biology and Technology, Vol. 169