ARANZAZU
APARICIO VIZUETE
Profesora titular de universidad
ROSA MARIA
ORTEGA ANTA
Profesora emérita
Publicaciones en las que colabora con ROSA MARIA ORTEGA ANTA (62)
2024
-
El yogur como alimento fermentado de consumo diario saludable y sostenible. Recomendaciones a la población
Nutricion hospitalaria, Vol. 41, Núm. 3, pp. 31-36
-
High-Protein Processed Foods: Impact on Diet, Nutritional Status, and Possible Effects on Health
Nutrients, Vol. 16, Núm. 11
2023
-
10.as Jornadas UCM-ASEN. Perspectivas y Desafíos en Nutrición y Alimentación. Madrid, 22 y 23 de febrero de 2023
Nutricion hospitalaria, Vol. 40, Núm. 2, pp. 1-2
-
Breakfast Quality and Insulin Resistance in Spanish Schoolchildren: A Cross-Sectional Study
International Journal of Environmental Research and Public Health, Vol. 20, Núm. 2
-
Calcium
Encyclopedia of Human Nutrition: Volume 1-4, Fourth Edition (Elsevier), pp. 105-113
2022
-
Association of Healthy Eating Index-2015 and Dietary Approaches to Stop Hypertension Patterns with Insulin Resistance in Schoolchildren
Nutrients, Vol. 14, Núm. 20
-
INSTrumento de Apoyo infoGRAFico (InstaGRAF) para el estudio de asignaturas de los grados de Farmacia y Nutrición Humana y Dietética
Jornada «Aprendizaje Eficaz con TIC en la UCM» (Universidad Complutense de Madrid), pp. 401-412
-
Nutrición clínica y salud nutricional
Editorial Médica Panamericana
2020
-
Breakfast habits of a representative sample of the Spanish child and adolescent population (The ENALIA study): Association with diet quality
Nutrients, Vol. 12, Núm. 12, pp. 1-27
-
Dairy matrix: Nutritional and sanitary benefits of the interrelation between its nutrients
Nutricion Hospitalaria, Vol. 37, Núm. Ext2, pp. 13-17
-
Effect of dairy intake with or without energy restriction on body composition of adults: overview of systematic reviews and meta-analyses of randomized controlled trials
Nutrition reviews, Vol. 78, Núm. 11, pp. 901-913
-
Importance of choline in cognitive function
Nutricion Hospitalaria, Vol. 37, Núm. Ext2, pp. 18-23
-
Nutrition in the prevention and control of osteoporosis
Nutricion Hospitalaria, Vol. 37, Núm. Ext2, pp. 63-66
-
Principales fuentes dietéticas de yodo en población adulta española.
Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 26, Núm. 3
-
Usual Dietary Intake, Nutritional Adequacy and Food Sources of Calcium, Phosphorus, Magnesium and Vitamin D of Spanish Children Aged One to <10 Years. Findings from the EsNuPI Study
Nutrients, Vol. 12, Núm. 6
2019
2018
-
El huevo como fuente de antioxidantes y componentes protectores frente a procesos crónicos
Nutricion hospitalaria, Vol. 35, Núm. 6, pp. 36-40
-
Importancia del desayuno en la mejora nutricional y sanitaria de la población
Nutricion hospitalaria
2017
-
Adequacy of usual vitamin and mineral intake in Spanish children and adolescents: ENALIA study
Nutrients, Vol. 9, Núm. 2
-
Differences in meal patterns and timing with regard to central obesity in the ANIBES ('Anthropometric data, macronutrients and micronutrients intake, practice of physical activity, socioeconomic data and lifestyles in Spain') Study
Public Health Nutrition, Vol. 20, Núm. 13, pp. 2364-2373