ROSA MARIA
ORTEGA ANTA
Profesora emérita
PEDRO
ANDRÉS CARVAJALES
Forscher bis um 2020
Publikationen, an denen er mitarbeitet PEDRO ANDRÉS CARVAJALES (81)
2015
-
Relationship between 24 h urinary potassium and diet quality in the adult Spanish population
Public Health Nutrition, Vol. 18, Núm. 5, pp. 850-859
2010
-
Influence of the consumption of fruits and vegetables on the nutritional status of a group of institutionalized elderly persons in the Madrid region
Journal of Nutrition, Health and Aging, Vol. 14, Núm. 8, pp. 615-620
-
Vitamina A
Tratado de nutrición (Editorial Médica Panamericana), pp. 547-570
2009
-
Dietary strategies for improving folate status in institutionalized elderly persons
British Journal of Nutrition, Vol. 101, Núm. 11, pp. 1611-1615
-
Increasing consumption of breakfast cereal improves thiamine status in overweight/obese women following a hypocaloric diet
International Journal of Food Sciences and Nutrition, Vol. 60, Núm. 1, pp. 69-79
2008
-
Influenced of vitamin e status on cognitive function in elderly people
Agro Food Industry Hi-Tech, Vol. 19, Núm. 6, pp. 30-32
-
Mejora de la situación en folatos en mujeres con sobrepeso/obesidad ante dos dietas encaminadas a reducir el peso y aumentar el aporte de la vitamina
Nutrición clínica y dietética hospitalaria, Vol. 28, Núm. 2, pp. 26-34
-
Vitamin B6 status improves in overweight/obese women following a hypocaloric diet rich in breakfast cereals, and may help in maintaining fat-free mass
International Journal of Obesity, Vol. 32, Núm. 10, pp. 1552-1558
2007
-
Changes in thiamin intake and blood levels in young, overweight/obese women following hypocaloric diets based on the increased relative consumption of cereals or vegetables
European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 61, Núm. 1, pp. 77-82
-
Restricted-energy diets rich in vegetables or cereals improve cardiovascular risk factors in overweight/obese women
Nutrition Research, Vol. 27, Núm. 6, pp. 313-320
-
Resultados de un estudio de intervención encaminado a aproximar la alimentación al ideal teórico y a conseguir un mejor control del peso corporal
Nutrición en población femenina: Desde la infancia a la edad avanzada (Ergon), pp. 61-70
2005
-
Vitamina A
Tratado de nutrición (Acción médica), pp. 755-787
2004
-
La composición de los alimentos: herramienta básica para la valoración nutricional
Universidad Complutense de Madrid
2002
-
Homocysteine levels in elderly Spanish people: Influence of pyridoxine, vitamin B12 and folic acid intakes
Journal of Nutrition, Health and Aging
-
Vitamin E status in a group of elderly people from Madrid
Journal of Nutrition, Health and Aging
2001
-
Effect of saturated fatty acid consumption on energy and nutrient intake and blood lipid levels in preschool children
Annals of Nutrition and Metabolism, Vol. 45, Núm. 3, pp. 121-127
-
Situación dietética y bioquímica en riboflavina de un colectivo de jóvenes de la Comunidad de Madrid
Nutricion Hospitalaria, Vol. 16, Núm. 3, pp. 92-96
2000
-
The consumption of milk products in a group of pre-school children: Influence on serum lipid profile
Nutrition Research, Vol. 20, Núm. 6, pp. 779-790
1999
-
Influence of calcium intake on gestational hypertension
Annals of Nutrition and Metabolism, Vol. 43, Núm. 1, pp. 37-46
-
La edad de la madre como condicionante de la concentración de vitamina E en el tercer trimestre del embarazo y en la leche materna
Medicina Clinica, Vol. 112, Núm. 10, pp. 375-376