BEATRIZ TERESA
BELTRÁN DE MIGUEL
Profesora contratada doctora
Publicacións (34) Publicacións de BEATRIZ TERESA BELTRÁN DE MIGUEL
2024
2023
-
Retos de la investigación en la evaluación de la nutrición y la salud de los inmigrantes: Una revisión narrativa
Journal of Negative and No Positive Results: JONNPR, Vol. 8, Núm. 3, pp. 586-595
2021
-
Changes in lutein status markers (Serum and faecal concentrations, macular pigment) in response to a lutein-rich fruit or vegetable (three pieces/day) dietary intervention in normolipemic subjects
Nutrients, Vol. 13, Núm. 10
-
Predictors of macular pigment and contrast threshold in Spanish healthy normolipemic subjects (45–65 years) with habitual food intake
PLoS ONE, Vol. 16, Núm. 5 May
-
Reformulación de recetas asociadas a la nutrición culinaria
Revista española de nutrición humana y dietética, Vol. 25, Núm. 3, pp. 84-85
2020
-
Dietary β-cryptoxanthin and α-carotene have greater apparent bioavailability than β-carotene in subjects from countries with different dietary patterns
Nutrients, Vol. 12, Núm. 9, pp. 1-21
-
Extraction and analysis by hplc-dad of carotenoids in human faeces from spanish adults
Antioxidants, Vol. 9, Núm. 6
2018
-
Oportunidades y desafíos para una alimentación saludable en la restauración colectiva y canal HORECA
Revista Espanola de Nutricion Humana y Dietetica
-
Oportunidades y desafíos para una alimentación saludable en la restauración colectiva y canal HORECA
Revista española de nutrición humana y dietética, Vol. 22, Núm. 1, pp. 5-6
2017
-
Limitaciones de interpretación de la terminología utilizada en el abordaje dietético de las dietas de textura modificada
Nutrición clínica y dietética hospitalaria, Vol. 37, Núm. 2, pp. 89-97
-
Nutrición culinaria: Ingrediente indispensable en la promoción de la sal
Revista Espanola de Nutricion Humana y Dietetica, Vol. 21, pp. 22-23
2016
-
Assessment of dietary lutein, zeaxanthin and lycopene intakes and sources in the Spanish survey of dietary intake (2009-2010)
International Journal of Food Sciences and Nutrition, Vol. 67, Núm. 3, pp. 305-313
-
Assessment of lutein and zeaxanthin status and dietary markers as predictors of the contrast threshold in 2 age groups of men and women
Nutrition Research, Vol. 36, Núm. 7, pp. 719-730
-
Consumo de alimentos y riesgo de malnutrición en personas muy mayores (≥ 80 años) de vida independiente
Nutricion Hospitalaria, Vol. 33, Núm. 3, pp. 572-579
-
Lutein and zeaxanthin supplied by red/orange foods and fruits are more closely associated with macular pigment optical density than those from green vegetables in Spanish subjects
Nutrition Research, Vol. 36, Núm. 11, pp. 1210-1221
-
Not Available
Nutricion hospitalaria, Vol. 33, Núm. 3, pp. 263
2015
-
Assessment of dietary vitamin A intake (retinol, α-carotene, β-carotene, β-cryptoxanthin) and its sources in the National Survey of Dietary Intake in Spain (2009-2010)
International Journal of Food Sciences and Nutrition, Vol. 66, Núm. 6, pp. 706-712
-
Programa thao-salud infantil: Intervención de base comunitaria de promoción de estilos de vida saludables en la población infantil y las familias: Resultados de un estudio de cohorte
Nutricion Hospitalaria, Vol. 32, Núm. 6, pp. 2584-2587
2014
-
Calidad de vida relacionada con la salud y estado nutricional en nonagenarios no institucionalizados: ¿estÁn relacionados?
Nutricion Hospitalaria, Vol. 30, Núm. 3, pp. 602-608
-
Influence of nutritional status on health-related quality of life of non-institutionalized older people
Journal of Nutrition, Health and Aging, Vol. 18, Núm. 4, pp. 359-364