Medicina
Departament
PILAR
GARCÍA PERIS
Investigadora fins a 2019
Publicacions en què col·labora amb PILAR GARCÍA PERIS (96)
2022
-
12.ª Lección Jesús Culebras. La alimentación y la nutrición en los enfermos con cáncer de cabeza y cuello: un reto permanente
Nutricion hospitalaria, Vol. 39, Núm. 1, pp. 217-222
2019
-
Direct costs of a home parenteral nutrition programme
Clinical Nutrition, Vol. 38, Núm. 4, pp. 1945-1951
-
Evolution of nutritional status and survival in patients with cancer on tyrosine kinase inhibitors treatment
Endocrinologia, Diabetes y Nutricion, Vol. 66, Núm. 8, pp. 472-479
-
Protocol for the implementation of a screening tool for the early detection of nutritional risk in a university hospital
Endocrinologia, Diabetes y Nutricion, Vol. 66, Núm. 9, pp. 555-562
2018
-
Clinical and economic impact of the taurolidine lock on home parenteral nutrition
Nutricion Hospitalaria, Vol. 35, Núm. 4, pp. 761-766
2017
-
Impact of kitchen organization on oral intake of malnourished inpatients: A two-center study
Endocrinologia, Diabetes y Nutricion, Vol. 64, Núm. 8, pp. 409-416
-
Nutrición en la pancreatitis aguda y crónica
Tratado de nutrición (Editorial Médica Panamericana), pp. 907-918
-
Nutrición y cáncer
Tratado de nutrición (Editorial Médica Panamericana), pp. 669-688
-
Sistemas de gestión de calidad en nutrición
Tratado de nutrición (Editorial Médica Panamericana), pp. 1095-1104
-
Uso de probióticos, prebióticos y simbióticos en nutrición clínica
Tratado de nutrición (Editorial Médica Panamericana), pp. 367-380
2016
-
Effect of inulin and fructo-oligosaccharide on the prevention of acute radiation enteritis in patients with gynecological cancer and impact on quality-of-life: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial
European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 70, Núm. 2, pp. 170-174
-
Ingesta dietética de pacientes adultos con esofagitis eosinofílica que siguen una dieta de exclusión de seis grupos de alimentos
Nutricion Hospitalaria, Vol. 33, Núm. 4, pp. 879-886
2015
-
Guía de diagnóstico y de tratamiento nutricional y rehabilitador de la disfagia orofaríngea
Glosa
-
Hypoglycemia in noncritically ill patients receiving total parenteral nutrition: A multicenter study. (Study group on the problem of hyperglycemia in parenteral nutrition; Nutrition area of the Spanish Society of Endocrinology and Nutrition)
Nutrition, Vol. 31, Núm. 1, pp. 58-63
-
Implantación de un sistema de gestión de calidad en una unidad de nutrición según la norma UNE-EN-ISO 9001:2008
Nutricion Hospitalaria, Vol. 32, Núm. 3, pp. 1386-1392
-
Ingesta dietética y estado nutricional de pacientes oncológicos que inician tratamiento con inhibidores tirosina quinasa
Nutricion Hospitalaria, Vol. 32, Núm. 3, pp. 1200-1207
-
Nutrition-related risk indexes and long-term mortality in noncritically ill inpatients who receive total parenteral nutrition (prospective multicenter study)
Clinical Nutrition, Vol. 34, Núm. 5, pp. 962-967
-
Prevalence of diabetes, prediabetes, and stress hyperglycemia: Insulin therapy and metabolic control in patients on total parenteral nutrition (prospective multicenter study)
Endocrine Practice, Vol. 21, Núm. 1, pp. 59-67
2014
-
Manejo nutricional en las enfermedades neurológicas crónicas
Nutricion Hospitalaria, Vol. 29, Núm. SUPPL. 2, pp. 38-46
-
Papel del equipo nutricional en el abordaje de la disfagia
Nutricion Hospitalaria, Vol. 29, Núm. SUPPL. 2, pp. 13-21