Efectes de la composició d'àcids grassos de la dieta sobre la deposició de greix i àcids grassos en el porc

  1. Duran Montgé, Pere
Dirigida por:
  1. Enric Esteve-García Director/a

Universidad de defensa: Universitat Rovira i Virgili

Fecha de defensa: 07 de abril de 2008

Tribunal:
  1. Clemente J. López Bote Presidente
  2. Josep Ribalta Vives Secretario/a
  3. Carolina Realini Cujo Vocal
  4. Ana Cristina Barroeta Lajusticia Vocal
  5. Peter Theil Vocal

Tipo: Tesis

Teseo: 278987 DIALNET

Resumen

Els objectius de la present tesis foren estudiar l'efecte de la composició lipídica de la dieta sobre la deposició de greix i àcids grassos en el porc en relació amb el metabolisme lipídic.Setanta femelles foren alimentades una de la les set dietes: una dieta sense greix i sis dietes amb un contingut de greix del 10%. Els greixos utilitzats foren sèu vacu, oli de gira-sol alt oleic, oli de gira-sol, oli de llinosa, mescla i una dieta amb oli de peix.El contingut en greix de la canal dels animals alimentats amb oli de gira-sol alt oleic (26.7%) i oli de gira-sol (26.7%) fou superior al dels animals alimentats amb sèu (22.9%). Igualment, els animals alimentats amb sèu tingueren un menor contingut en greix dissecat i greix dorsal. En paral·lel, l'expressió dels enzims lipogènics i els continguts en hormones tiroidees foren inferiors en els animals alimentats amb sèu.