Efectes de la composició d'àcids grassos de la dieta sobre la deposició de greix i àcids grassos en el porc
- Duran Montgé, Pere
- Enric Esteve-García Director/a
Universidad de defensa: Universitat Rovira i Virgili
Fecha de defensa: 07 de abril de 2008
- Clemente J. López Bote Presidente
- Josep Ribalta Vives Secretario/a
- Carolina Realini Cujo Vocal
- Ana Cristina Barroeta Lajusticia Vocal
- Peter Theil Vocal
Tipo: Tesis
Resumen
Els objectius de la present tesis foren estudiar l'efecte de la composició lipídica de la dieta sobre la deposició de greix i àcids grassos en el porc en relació amb el metabolisme lipídic.Setanta femelles foren alimentades una de la les set dietes: una dieta sense greix i sis dietes amb un contingut de greix del 10%. Els greixos utilitzats foren sèu vacu, oli de gira-sol alt oleic, oli de gira-sol, oli de llinosa, mescla i una dieta amb oli de peix.El contingut en greix de la canal dels animals alimentats amb oli de gira-sol alt oleic (26.7%) i oli de gira-sol (26.7%) fou superior al dels animals alimentats amb sèu (22.9%). Igualment, els animals alimentats amb sèu tingueren un menor contingut en greix dissecat i greix dorsal. En paral·lel, l'expressió dels enzims lipogènics i els continguts en hormones tiroidees foren inferiors en els animals alimentats amb sèu.