RAFAEL
URRIALDE DE ANDRÉS
Profesor asociado
Publicacions (43) Publicacions de RAFAEL URRIALDE DE ANDRÉS
2023
-
Association between Food-Specific Immunoglobulin G4 Antibodies in Adults with Self-Reported Signs and Symptoms Attributed to Adverse Reactions to Foodstuffs
Biomedicines, Vol. 11, Núm. 12
-
Caffeine
Encyclopedia of Human Nutrition: Volume 1-4, Fourth Edition (Elsevier), pp. 96-104
-
Diseño y validación de la versión española de dos cuestionarios relacionados con reacciones adversas a alimentos
Nutricion hospitalaria, Vol. 40, Núm. 4, pp. 800-810
-
Knowledge and perceptions of hydration: a survey among adults in the United Kingdom, France and Spain
Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 29, Núm. 4
-
Los edulcorantes como herramienta de reducción de la densidad energética en los productos alimenticios. Una alternativa para ayudar a poder controlar y reducir el sobrepeso y la obesidad. Low and non-calorie sweeteners as a tool for reducing the energy density at foodstuffs. An alternative for helping to control and reduce overweight and obesity
Nutrición Hospitalaria
2022
-
Bioactive compounds from plants. Development of new or novel food
Nutricion Hospitalaria, Vol. 39, Núm. Ext3, pp. 8-11
-
Nutritional and health claims made on food products for physical activity and sport
Archivos de Medicina del Deporte
-
Potential Effects of Sucralose and Saccharin on Gut Microbiota: A Review
Nutrients, Vol. 14, Núm. 8
2021
-
Grafismos o iconos provenientes de las guías alimentarias. Una realidad que va más allá de la alimentación saludable
Nutricion hospitalaria, Vol. 38, Núm. 2, pp. 44-48
-
Nuevos enfoques en la composición de bebidas con ingredientes vegetales dirigidas a consumidores con perfil vegetariano y vegano
Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 27, Núm. 3
-
Posicionamiento sobre la definición de azúcares añadidos y su declaración en el etiquetado de los productos alimenticios en España
Nutricion hospitalaria, Vol. 38, Núm. 3, pp. 645-660
-
Understanding the composition of sports recovery drinks, a necessity for adequate prescription
Archivos de Medicina del Deporte, Vol. 38, Núm. 5, pp. 308-310
-
Updated Database and Trends of Declared Low- and No-Calorie Sweeteners From Foods and Beverages Marketed in Spain
Frontiers in Nutrition, Vol. 8
2020
-
Actualización sobre aspectos científico-técnicos y regulatorios de los edulcorantes bajos en o sin calorías.
Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 26, Núm. 2
-
Reformular para comer más sano
Tribuna plural : la revista científica, Núm. 6, pp. 231-265
-
Update about reformulated beverages with less and free sugars for spain and portugal
Nutricion Hospitalaria, Vol. 37, Núm. Ext2, pp. 28-33
2019
-
Evolution of information about feeding and nutrition. Challenges for and by the consumer
Nutricion Hospitalaria, Vol. 36, Núm. Ext3, pp. 13-19
-
Food, nutrition and gastronomy: Three sociocultural values for the region of segovia
Nutricion Hospitalaria, Vol. 36, Núm. Ext1, pp. 68-77
-
Novel database of declared low- and no-calorie sweeteners from foods and beverages available in Spain
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 82
2018
-
Assessment of beverage consumption, dietary water intake and adequacy to the recommendations of a group of spanish schoolchildren from 7 to 12 years old
Nutricion Hospitalaria, Vol. 35, Núm. 6, pp. 1347-1355