BRICIA
LÓPEZ PLAZA
Profesor asociado
LAURA MARÍA
BERMEJO LÓPEZ
Profesora ayudante doctora
Publicacións nas que colabora con LAURA MARÍA BERMEJO LÓPEZ (29)
2023
-
El papel de la nutrición en la génesis del cáncer de mama
Nutricion hospitalaria, Vol. 40, Núm. 2, pp. 37-40
-
Sostenibilidad alimentaria: claves para el consumidor, ventajas e inconvenientes
Nutricion hospitalaria, Vol. 40, Núm. 2, pp. 70-76
2022
-
INSTrumento de Apoyo infoGRAFico (InstaGRAF) para el estudio de asignaturas de los grados de Farmacia y Nutrición Humana y Dietética
Jornada «Aprendizaje Eficaz con TIC en la UCM» (Universidad Complutense de Madrid), pp. 401-412
-
Oral Supplement Containing Hydroxytyrosol and Punicalagin Improves Dyslipidemia in an Adult Population without Co-Adjuvant Treatment: A Randomized, Double-Blind, Controlled and Crossover Trial
Nutrients, Vol. 14, Núm. 9
2020
-
Consumption of goat cheese naturally rich in omega-3 and conjugated linoleic acid improves the cardiovascular and inflammatory biomarkers of overweight and obese subjects: A randomized controlled trial
Nutrients, Vol. 12, Núm. 5
-
Regular consumption of LIPIGO® promotes the reduction of body weight and improves the rebound effect of obese people undergo a comprehensive weight loss program
Nutrients, Vol. 12, Núm. 7, pp. 1-14
-
Strength plus endurance training and individualized diet reduce fat mass in overweight subjects: A randomized clinical trial
International Journal of Environmental Research and Public Health, Vol. 17, Núm. 7
2019
-
Nutrición y geriatría
Manual de nutrición clínica: Hospital Universitario La Paz (UNED - Universidad Nacional de Educación a Distancia), pp. 285-304
-
Nutritional problematic related to frailty and sarcopenia in older
Nutricion Hospitalaria, Vol. 36, Núm. Ext3, pp. 49-52
-
Principios de la nutrición clínica
Manual de nutrición clínica: Hospital Universitario La Paz (UNED - Universidad Nacional de Educación a Distancia), pp. 13-37
-
Supplementation with hydroxytyrosol and punicalagin improves early atherosclerosis markers involved in the asymptomatic phase of atherosclerosis in the adult population: A randomized, placebo-controlled, crossover trial
Nutrients, Vol. 11, Núm. 3
-
Valoración del estado nutricional y cálculo de requerimientos nutricionales
Manual de nutrición clínica: Hospital Universitario La Paz (UNED - Universidad Nacional de Educación a Distancia), pp. 63-86
2018
-
Bioactive food compounds as adjuvants to breast cancer treatment: vitamin D and omega-3
Nutricion Hospitalaria, Vol. 35, Núm. Ext6, pp. 64-69
-
Milk and Dairy Product Consumption and Bladder Cancer Risk: A Systematic Review and Meta-Analysis of Observational Studies
Advances in nutrition (Bethesda, Md.), Vol. 10, Núm. 2, pp. S224-S238
-
Milk and Dairy Product Consumption and Prostate Cancer Risk and Mortality: An Overview of Systematic Reviews and Meta-analyses
Advances in nutrition (Bethesda, Md.), Vol. 10, Núm. 2, pp. S212-S223
-
New, Immunomodulatory, Oral Nutrition Formula for Use Prior to Surgery in Patients With Head and Neck Cancer: An Exploratory Study
Journal of Parenteral and Enteral Nutrition, Vol. 42, Núm. 2, pp. 371-379
-
Nutritional composition assessment of 3000 individualized parenteral nutrition bags in a tertiary referral hospital: Current prescribing patterns
Nutrients, Vol. 10, Núm. 8
-
Una visión global de las reacciones adversas a alimentos: alergia e intolerancia alimentaria
Nutricion hospitalaria, Vol. 35, Núm. 4, pp. 102-108
2017
-
Nutrición y trastornos del sistema inmune
Nutricion hospitalaria, Vol. 34, pp. 68-71
-
Revisión de la evidencia científica sobre el papel de compuestos bioactivos de alimentos como coadyuvantes a los tratamientos antineoplásicos de cáncer de mama
Rev. esp. nutr. comunitaria, Vol. 23, Núm. 2, pp. 73-85