Publications (87) Publications in which a researcher has participated

2011

  1. Agrodiversidad y salud

    Ambienta: La revista del Ministerio de Medio Ambiente, Núm. 95, pp. 90-96

  2. Alkyl hydroxytyrosyl ethers show protective effects against oxidative stress in HepG2 cells

    Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 59, Núm. 11, pp. 5964-5976

  3. Análisis comparativo del estado nutricional de vitamina D y de los hábitos _e exposición solar de las participantes españolas (adolescentes y de edad avanzada) del Estudio de los Cinco Países (Proyecto OPTIFORD)

    Nutricion Hospitalaria, Vol. 26, Núm. 3, pp. 609-613

  4. Análisis de las encuestas sobre etiquetado nutricional realizadas en el Hospital La Paz de Madrid durante la 9a edición del "día Nacional de la Nutrición (DNN) 2010"

    Nutricion Hospitalaria, Vol. 26, Núm. 1, pp. 97-106

  5. Análisis físico-químico de las aguas del balneario de Baños de la Concepción

    Anales de la Real Academia Nacional de Farmacia, Núm. 1, pp. 37-49

  6. Aplicabilidad de la técnica DNA barcoding para la identificación genética de carne y productos cárnicos procedentes de especies cinegéticas

    Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 426, pp. 92-96

  7. Applicability assessment of a real-time PCR assay for the specific detection of bovine, ovine and caprine material in feedstuffs

    Food Control, Vol. 22, Núm. 8, pp. 1189-1196

  8. Application of a real-time PCR assay for the detection of ostrich (Struthio camelus) mislabelling in meat products from the retail market

    Food Control, Vol. 22, Núm. 3-4, pp. 523-531

  9. Application of species-specific polymerase chain reaction assays to verify the labeling of quail (Coturnix coturnix), pheasant (Phasianus colchicus) and ostrich (Struthio camelus) in pet foods

    Animal Feed Science and Technology, Vol. 169, Núm. 1-2, pp. 128-133

  10. Assessment of antimicrobial activity of coffee brewed in three different ways from different origins

    European Food Research and Technology, Vol. 233, Núm. 3, pp. 497-505

  11. Beneficios del calcio en la prevención y tratamiento de la obesidad

    Revista de nutrición práctica, Año 15, pp. 157-161

  12. Calcium nutrition in adolescence

    Critical Reviews in Food Science and Nutrition, Vol. 51, Núm. 3, pp. 195-209

  13. Characterization of Staphylococcus aureus strains involved in human and bovine mastitis

    FEMS Immunology and Medical Microbiology, Vol. 62, Núm. 2, pp. 225-235

  14. Characterization of garvicin ML, a novel circular bacteriocin produced by lactococcus garvieae DCC43, isolated from mallard ducks (Anas platyrhynchos)

    Applied and Environmental Microbiology, Vol. 77, Núm. 1, pp. 369-373

  15. Chromium and iron content in duplicate meals at a university residence: Daily intake and dialysability

    British Journal of Nutrition, Vol. 105, Núm. 10, pp. 1546-1552

  16. Cynara oil, revalued edible seed oil. Nutritional composition and oxidative stability

    Nutrición Clínica y Dietética Hospitalaria, Vol. 31, Núm. Supl. 1, pp. 121

  17. Detection of banned ruminant-derived material in industrial feedstuffs by TaqMan real-time PCR assay

    Journal of Food Protection, Vol. 74, Núm. 8, pp. 1300-1308

  18. Determination of polyphenols, tocopherols, and antioxidant capacity in virgin argan oil (Argania spinosa, Skeels)

    European Journal of Lipid Science and Technology, Vol. 113, Núm. 7, pp. 886-893

  19. Development of a real-time PCR assay to control the illegal trade of meat from protected capercaillie species (Tetrao urogallus)

    Forensic Science International, Vol. 210, Núm. 1-3, pp. 133-138

  20. Diagnóstico etiológico de las mastitis infecciosas: propuesta de protocolo para el cultivo de muestras de leche humana

    Acta pediátrica española, Vol. 69, Núm. 6, pp. 276-281