BALTASAR
RUIZ-ROSO CALVO DE LA MORA
Profesor titular de universidad
Publicaciones (43) Publicaciones de BALTASAR RUIZ-ROSO CALVO DE LA MORA
2019
-
Low phytanic acid-concentrated DHA prevents cognitive deficit and regulates Alzheimer disease mediators in an ApoE
−/−
mice experimental model
Nutrients, Vol. 11, Núm. 1
-
Can carob-fruit-extract-enriched meat improve the lipoprotein profile, VLDL-oxidation, and LDL receptor levels induced by an atherogenic diet in STZ-NAD-diabetic rats?
Nutrients, Vol. 11, Núm. 2
-
Supplementation with an insoluble fiber obtained from carob pod (Ceratonia siliqua L.) rich in polyphenols prevents dyslipidemia in rabbits through SIRT1/PGC-1α pathway
European Journal of Nutrition, Vol. 58, Núm. 1, pp. 357-366
2018
-
Effects of Low Phytanic Acid-Concentrated DHA on Activated Microglial Cells: Comparison with a Standard Phytanic Acid-Concentrated DHA
NeuroMolecular Medicine, Vol. 20, Núm. 3, pp. 328-342
-
In vivo bioavailability of polyphenols from grape by-product extracts, and effect on lipemia of normocholesterolemic Wistar rats
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 98, Núm. 15, pp. 5581-5590
2017
-
Molecular factors involved in the hypolipidemic- and insulin-sensitizing effects of a ginger (Zingiber officinale Roscoe) extract in rats fed a high-fat diet
Applied Physiology, Nutrition and Metabolism, Vol. 42, Núm. 2, pp. 209-215
2014
-
Contenido de ácidos grasos trans en alimentos comercializados en la Comunidad de Madrid (España)
Nutricion Hospitalaria, Vol. 29, Núm. 1, pp. 180-186
2012
-
Ingesta y fuentes de calcio en una muestra representative de escolares Españoles
Nutricion Hospitalaria, Vol. 27, Núm. 3, pp. 715-723
-
Triptófano, el secreto para volver a ser tú: guía práctica con ideas, consejos y métodos para controlar los estados de desánimo, decaimiento, estrés, apatía, desgana, ansiedad--
Amat
2011
-
Estreñimiento: El papel de la fibra con bifidobacterias
El farmacéutico: profesión y cultura, Núm. 464, pp. 45-46
2010
-
Avance de resultados sobre consumo de fibra en España y beneficios asociados a la ingesta de fibra insoluble
Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 16, Núm. 3, pp. 147-153
-
Insoluble carob fiber rich in polyphenols lowers total and ldl cholesterol in hypercholesterolemic sujects
Plant Foods for Human Nutrition, Vol. 65, Núm. 1, pp. 50-56
2009
-
Antioxidant activity of Carob fruit extracts in cooked pork meat systems during chilled and frozen storage
Food Chemistry, Vol. 116, Núm. 3, pp. 748-754
-
Carob fruit polyphenols reduce tocopherol loss, triacylglycerol polymerization and oxidation in heated sunflower oil
JAOCS, Journal of the American Oil Chemists' Society, Vol. 86, Núm. 5, pp. 419-425
2008
-
Fibra dietética y salud
Genética, nutrición y enfermedad (Edimsa), pp. 199-208
-
Preliminary data about the influence of vitamin D status on the loss of body fat in young overweight/obese women following two types of hypocaloric diet
British Journal of Nutrition, Vol. 100, Núm. 2, pp. 269-272
2007
-
A non-extractable condensed-tannins fiber reduces thermal oxidation in oils at frying temperature
European Journal of Lipid Science and Technology, Vol. 109, Núm. 12, pp. 1218-1225
-
Fibra dietética: su papel en la salud
Nutrición y alimentación en promoción de la salud (Castilla-La Mancha. Consejería de Sanidad), pp. 92-104
2006
-
Liposterine, Exxentia Innovación: una fibra dietética insoluble rica en compuestos polifenólicos que reduce la colesterolemia
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 376, pp. 114-119
2003
-
Fibra dietética
Nutrición y dietética (Secretariado de Publicaciones y Medios Audiovisuales), pp. 111-117