Department
Nutrición y Ciencia de los Alimentos
Publications (117) Publications in which a researcher has participated
2011
-
17. Nutrición y trastornos de la conducta alimentaria
Patologías nutricionales en el siglo XXI: un problema de salud pública (UNED - Universidad Nacional de Educación a Distancia), pp. 349-378
-
20. Nutrición en enfermedades neurológicas
Patologías nutricionales en el siglo XXI: un problema de salud pública (UNED - Universidad Nacional de Educación a Distancia), pp. 431-456
-
8. Nutrición e hipertensión arterial
Patologías nutricionales en el siglo XXI: un problema de salud pública (UNED - Universidad Nacional de Educación a Distancia), pp. 157-182
-
APPLYING INFORMATION AND COMMUNICATION TECHNOLOGIES (ICT) TO BASIC SAFETY GUIDES IN FOOD ANALYSIS LEARNING
INTED2011: 5TH INTERNATIONAL TECHNOLOGY, EDUCATION AND DEVELOPMENT CONFERENCE
-
Agrodiversidad y salud
Ambienta: La revista del Ministerio de Medio Ambiente, Núm. 95, pp. 90-96
-
Alkyl hydroxytyrosyl ethers show protective effects against oxidative stress in HepG2 cells
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 59, Núm. 11, pp. 5964-5976
-
Análisis comparativo del estado nutricional de vitamina D y de los hábitos _e exposición solar de las participantes españolas (adolescentes y de edad avanzada) del Estudio de los Cinco Países (Proyecto OPTIFORD)
Nutricion Hospitalaria, Vol. 26, Núm. 3, pp. 609-613
-
Análisis de las encuestas sobre etiquetado nutricional realizadas en el Hospital La Paz de Madrid durante la 9a edición del "día Nacional de la Nutrición (DNN) 2010"
Nutricion Hospitalaria, Vol. 26, Núm. 1, pp. 97-106
-
Análisis físico-químico de las aguas del balneario de Baños de la Concepción
Anales de la Real Academia Nacional de Farmacia, Núm. 1, pp. 37-49
-
Aplicabilidad de la técnica DNA barcoding para la identificación genética de carne y productos cárnicos procedentes de especies cinegéticas
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 426, pp. 92-96
-
Applicability assessment of a real-time PCR assay for the specific detection of bovine, ovine and caprine material in feedstuffs
Food Control, Vol. 22, Núm. 8, pp. 1189-1196
-
Application of a real-time PCR assay for the detection of ostrich (Struthio camelus) mislabelling in meat products from the retail market
Food Control, Vol. 22, Núm. 3-4, pp. 523-531
-
Application of species-specific polymerase chain reaction assays to verify the labeling of quail (Coturnix coturnix), pheasant (Phasianus colchicus) and ostrich (Struthio camelus) in pet foods
Animal Feed Science and Technology, Vol. 169, Núm. 1-2, pp. 128-133
-
Assessment of antimicrobial activity of coffee brewed in three different ways from different origins
European Food Research and Technology, Vol. 233, Núm. 3, pp. 497-505
-
Beneficios del calcio en la prevención y tratamiento de la obesidad
Revista de nutrición práctica, Año 15, pp. 157-161
-
Calcium nutrition in adolescence
Critical Reviews in Food Science and Nutrition, Vol. 51, Núm. 3, pp. 195-209
-
Characterization of Staphylococcus aureus strains involved in human and bovine mastitis
FEMS Immunology and Medical Microbiology, Vol. 62, Núm. 2, pp. 225-235
-
Characterization of garvicin ML, a novel circular bacteriocin produced by lactococcus garvieae DCC43, isolated from mallard ducks (Anas platyrhynchos)
Applied and Environmental Microbiology, Vol. 77, Núm. 1, pp. 369-373
-
Chitosan nanoparticles and microspheres for the encapsulation of natural antioxidants extracted from Ilex paraguariensis
Carbohydrate Polymers
-
Chromium and iron content in duplicate meals at a university residence: Daily intake and dialysability
British Journal of Nutrition, Vol. 105, Núm. 10, pp. 1546-1552