Veterinaria
Facultad
MARÍA DOLORES
SELGAS CORTECERO
Investigadora hasta 2022
Publicaciones en las que colabora con MARÍA DOLORES SELGAS CORTECERO (89)
2022
-
Dry-cured ham thickness is a limiting factor for its sanitization by E-beam treatment
Journal of Consumer Protection and Food Safety
2021
-
Effect of E-beam treatment on expression of virulence and stress-response genes of Listeria monocytogenes in dry-cured ham
International Journal of Food Microbiology, Vol. 340
-
Effect of sanitizing E-beam treatment on the binding capacity of plasma powder used to manufacture restructured dry-cured ham models
LWT, Vol. 152
2020
-
Development of a ready-to-eat cooked meat product: investigations on rainbow trout (oncorhynchus mykiss) meat and citrus fiber as functional ingredients
Fleischwirtschaft international: journal for meat production and meat processing, Núm. 3, pp. 66-70
2019
-
Comportamiento de Listeria monocytogenes y Staphylococcus aureus en condiciones disgenésicas
XXVII Congreso Nacional de Microbiología
-
Determinación de compuestos volátiles como marcadores radiolíticos en jamón curado deshuesado tratado con electrones acelerados
Impulsando la investigación y la innovación: X Congreso Nacional CyTA/CESIA, León, 15-17 de mayo de 2019
-
Tecnologías alimentarias. Vol. 2: Procesos de conservación
Síntesis
2016
-
DESARROLLO DE PRODUCTOS CÁRNICOS FUNCIONALES TIPO MORTADELA ELABORADOS CON TRUCHA ARCOÍRIS (ONCORHYNCHUS MYKISS), VACUNO Y FIBRA DE CÍTRICOS
XX Jornadas de Nutrición Práctica. X Congreso Internacional de Nutrición, Alimentación y Dietética
-
Efecto de la aplicación de electrones acelerados de "Listeria innocua" inoculada en un producto cárnico RTE elaborado con trucha arcoíris
Retos y avances en microbiología de los alimentos 2016: XX Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, León, 14-16 de septiembre de 2016
-
Eliminación de Listeria monocytogenes en jamones curados deshuesados mediante la aplicación de electrones acelerados
SEM@foro, Núm. 62, pp. 41-42
-
Estudio de penetración de electrones acelerados en jamón curado deshuesado
Retos y avances en microbiología de los alimentos 2016: XX Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, León, 14-16 de septiembre de 2016
-
Productos cárnicos frescos enriquecidos con calcio
Eurocarne: La revista internacional del sector cárnico, Núm. 252, pp. 97-104
-
Sodium chloride influence on the technological and sensory properties of hamburger patties enriched with calcium
Fleischwirtschaft international: journal for meat production and meat processing, Núm. 2, pp. 132-135
-
Technological and Sensory Properties of Calcium-Enriched Dry Fermented Sausages: A Study of the Calcium Bioavailability
Journal of Food Quality, Vol. 39, Núm. 5, pp. 476-486
-
Viabilidad tecnológica de un producto cárnico RTE elaborado con trucha arcoíris: efecto del tratamiento con electrones acelerados
Retos y avances en microbiología de los alimentos 2016: XX Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, León, 14-16 de septiembre de 2016
2015
-
Eliminación de Listeria monocytogenes en jamón curado mediante la aplicación de electrones acelerados
III Congreso Internacional de Seguridad Alimentaria
-
Technological and sensory properties of hamburgers enriched with calcium study of the in Vitro bioavailability
Italian Journal of Food Science, Vol. 27, Núm. 1, pp. 40-49
2014
-
Bioavailability of calcium from enriched meat products using caco-2 cells
Food Research International, Vol. 55, pp. 263-270
-
Effect of E-beam treatment on the bioaccessibility of folic acid incorporated to ready to eat meat products
LWT - Food Science and Technology, Vol. 59, Núm. 1, pp. 547-552
-
Effect of E-beam treatment on the chemistry and on the antioxidant activity of lycopene from dry tomato peel and tomato powder
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 62, Núm. 7, pp. 1557-1563