Publicaciones (74) Publicaciones de MANUELA FERNÁNDEZ ÁLVAREZ

2021

  1. Utilización de la tecnología de pulsos de luz para la higienización superficial del jamón curado loncheado

    Eurocarne: La revista internacional del sector cárnico, Núm. 294, pp. 66-72

2016

  1. A study on the toxigenesis by Clostridium botulinum in nitrate and nitrite-reduced dry fermented sausages

    International Journal of Food Microbiology, Vol. 218, pp. 66-70

  2. Higienización superficial de loncheados cárnicos mediante pulsos de luz

    Eurocarne: La revista internacional del sector cárnico, Núm. 245, pp. 97-104

  3. Microbial inactivation in foods by pulsed light

    High Intensity Pulsed Light in Processing and Preservation of Foods (Nova Science Publishers, Inc.), pp. 131-162

2015

  1. Estimation of the growth kinetic parameters of bacillus cereus spores as affected by pulsed light treatment

    International Journal of Food Microbiology, Vol. 202, pp. 20-26

  2. Mediterranean Products

    HANDBOOK OF FERMENTED MEAT AND POULTRY, 2ND EDITION (JOHN WILEY & SONS LTD), pp. 301-312

  3. Nitratos y nitritos en los embutidos crudos curados: efecto de su reducción en la seguridad y el aroma

    Eurocarne: La revista internacional del sector cárnico, Núm. 242, pp. 86-94

  4. Technological implications of reducing nitrate and nitrite levels in dry-fermented sausages: Typical microbiota, residual nitrate and nitrite and volatile profile

    Food Control, Vol. 57, pp. 275-281