MARÍA DEL MAR
CAJA LÓPEZ
Profesora ayudante doctora
Publicaciones (35) Publicaciones de MARÍA DEL MAR CAJA LÓPEZ
2023
-
Contenidos audiovisuales para la mejora en el aprendizaje virtual
II Jornada «Aprendizaje Eficaz con TIC en la UCM» (Ediciones Complutense), pp. 203-216
-
Cyclodextrin Inclusion Complexes for Improved Drug Bioavailability and Activity: Synthetic and Analytical Aspects
Pharmaceutics, Vol. 15, Núm. 9
2022
-
Alternativas sostenibles en cromatografía de líquidos. Aplicaciones en la determinación de fármacos
Anales de la Real Academia Nacional de Farmacia, Núm. 5, pp. 445-453
-
Desarrollo de la asignatura de química analítica en un entorno híbrido de aprendizaje: una experiencia de aula expandida
Nuevos enfoques en innovación educativa y transferencia de conocimiento: aplicación en ingenierías y enseñanza STEM (Dykinson), pp. 613-627
-
Desarrollo de la asignatura de química analítica en un entorno híbrido de aprendizaje: una experiencia de aula expandida
Educación y transferencia del conocimiento: propuestas de innovación para la mejora docente. Libro de resúmenes del I Congreso Internacional Docente, Educación y Transferencia del Conocimiento
-
Fluorescence Sensors Based on Hydroxycarbazole for the Determination of Neurodegeneration-Related Halide Anions
Biosensors, Vol. 12, Núm. 3
2021
-
Perception and impact on learning quantitative analysis of the objective structured practical evaluation (ospe) methodology in laboratory practices
EDULEARN21 Proceedings: 13th International Conference on Education and New Learning Technologies (July 5th-6th, 2021, Online)
2013
-
Aprendizaje en activo para el desarrollo de la inteligencia emocional de estudiantes universitarios
X Jornadas Internacionales de Innovación Universitaria
-
Inteligencia emocional y comunicación: la conciencia corporal como recurso
REDU: Revista de Docencia Universitaria, Vol. 11, Núm. 1
-
Non-Verbal Teacher Training Program: Emotional Intelligence, Body Awareness and Communication
Literacy Information and Computer Education Journal (LICEJ)
2011
-
Solid-Phase Microextraction to the Study of the Stability of Selected Volatile Constituents in Irradiated Manchego Cheese
Food Analytical Methods, Vol. 4, Núm. 4, pp. 608-613
2009
-
Enantioselective isolation of methyl jasmonate using permethyl-β-cyciodextrin HPLC
Journal of Separation Science, Vol. 32, Núm. 2, pp. 180-184
-
Identification of 2-dodecylcyclobutanone and linear-alkanes as irradiation markers in sliced dry-cured ham
Food Chemistry, Vol. 113, Núm. 2, pp. 616-620
-
Jasminum polyanthum Franch. as a natural source of (-)-methyl jasmonate: an alternative to the use of the synthetic standard
Phytochemical Analysis, Vol. 20, Núm. 5, pp. 427-433
-
Online gas chromatography combustion/pyrolysis-isotope ratio mass spectrometry (HRGC-C/P-IRMS) of (±)-dihydroactinidiolide from tea (Camellia sinensis) and Rooibos tea (Aspalathus linearis)
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 57, Núm. 13, pp. 5899-5902
-
Rapid screening of volatile compounds in edible plants by direct chromatographic analysis
Food Chemistry, Vol. 117, Núm. 3, pp. 456-460
2008
-
Online RPLC-GC via TOTAD method to isolate (+)-methyl epijasmonate from lemon (Citrus limon Burm.)
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 56, Núm. 14, pp. 5475-5479
-
Solid phase microextraction as a methodology in the detection of irradiation markers in ground beef
Food Chemistry, Vol. 110, Núm. 2, pp. 531-537
2007
-
Flavor authentication studies of α-lonone, β-monone, and α-lonol from various sources
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 55, Núm. 16, pp. 6700-6704
-
Stabilization of all-trans-lycopene from tomato by encapsulation using cyclodextrins
Food Chemistry, Vol. 105, Núm. 4, pp. 1335-1341