Faculty
Farmacia
Book chapters (31) Publications in which a researcher has participated
2017
-
#MicroMOOCSEM o como enseñar Microbiología vía twitter
Las TIC en la enseñanza. Experiencias en la UCM: actas de la Jornada. 29 de marzo de 2017, Facultad de Geografía e Historia (Universidad Complutense de Madrid), pp. 280-283
-
Aditivos antioxidantes
Aditivos alimentarios (Dextra), pp. 163-186
-
Aditivos conservantes
Aditivos alimentarios (Dextra), pp. 143-162
-
Aditivos edulcorantes
Aditivos alimentarios (Dextra), pp. 291-314
-
Al otro lado del estrecho: Entomólogos del Museo Nacional de Ciencias Naturales en los territorios del África hispana (1859-1937)
Encuentros con lo imposible: Homenaje a Isabel Izquierdo Moya (Amazon Kindle Publishing (KDP)), pp. 65-91
-
Apropiación social de la ciencia en España
Percepción Social de la Ciencia y la Tecnología en España 2016 (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología, FECYT), pp. 19-49
-
Aspectos normativos y legislativos de los aditivos alimentarios de la Unión Europea
Aditivos alimentarios (Dextra), pp. 59-84
-
Chapter 17: Mesoporous Bioactive Glasses in Tissue Engineering and Drug Delivery
RSC Smart Materials (Royal Society of Chemistry), pp. 393-419
-
Ciencia, Corte y Público. La difusión del conocimiento científico en el Madrid de Carlos III
III centenario del nacimiento de Carlos III: Ciclo de conferencias (Instituto de Estudios Madrileños), pp. 411-428
-
Evaluation of the antioxidant capacity of food samples: A chemical examination of the oxygen radical absorbance capacity assay
Measurement of Antioxidant Activity and Capacity: Recent Trends and Applications (wiley), pp. 39-55
-
Functionality of Soybean Compounds in the Oxidative Stress-Related Disorders
Gastrointestinal Tissue: Oxidative Stress and Dietary Antioxidants (Elsevier Inc.), pp. 339-353
-
Health Effects of Cheese Components with a Focus on Bioactive Peptides
Fermented Foods in Health and Disease Prevention (Elsevier Inc.), pp. 239-273
-
Health-related functional value of dairy proteins and peptides
Proteins in Food Processing, Second Edition (Elsevier), pp. 523-568
-
Introducción a los aditivos alimentarios y coadyuvantes tecnológicos
Aditivos alimentarios (Dextra), pp. 13-30
-
Iron oxide nanoparticle-based MRI contrast agents: Characterization and in vivo use
Magnetic Characterization Techniques for Nanomaterials (Springer Berlin Heidelberg), pp. 85-120
-
La Mancha
VEGETATION OF THE IBERIAN PENINSULA, VOL 2 (SPRINGER INTERNATIONAL PUBLISHING AG), pp. 83-142
-
La Trufa sp
Comunicaciones científicas de las IV Jornadas “Agrodiversidad, Cultura y Salud” (ALIMNOVA UCM)
-
La percepción del riesgo de mercurio en el pescado
El riesgo tecnológico (Los Libros de la Catarata), pp. 60-79
-
Limits of photosynthesis in arid environments
The Biology of Arid Soils (Walter de Gruyter GmbH), pp. 123-138
-
Lipid Peroxidation and Mitochondrial Dysfunction in Alzheimer's and Parkinson's Diseases: Role of Natural Products as Cytoprotective Agents
Neuroprotective Natural Products: Clinical Aspects and Mode of Action (Wiley Blackwell), pp. 107-151