MARÍA FERNANDA
FERNÁNDEZ LEÓN
Profesora contratada doctora
David
González Gómez
Publicaciones en las que colabora con David González Gómez (22)
2023
-
Bioaccessibility of Principal Health-Promoting Compounds inBroccoli ‘Parthenon’ and Savoy Cabbage ‘Dama’
Global Journal of Science Frontier Research: G Bio-Tech & Genetics, Vol. 23, Núm. 2, pp. 1-12
2018
-
Bioaccesibilidad del contenido total de glucosinolatos intactos en col de Milán
XXII Jornadas de Nutrición Práctica. XII Congreso Internacional de Nutrición, Alimentación y Dietética
-
Contenido de las diferentes familias de glucosinolatos, en la fracción biodisponible, tras la digestión in vitro en col de Milán
XXII Jornadas de Nutrición Práctica. XII Congreso Internacional de Nutrición, Alimentación y Dietética
-
Estudio de la actividad antioxidante y porcentaje de bioactividad de los compuestos funcionales en col de Milán, después de la digestión in vitro
XXII Jornadas de Nutrición Práctica. XII Congreso Internacional de Nutrición, Alimentación y Dietética
2017
-
ACTIVIDAD ANTIOXIDANTE Y PORCENTAJE DE BIOACTIVIDAD DE LOS COMPUETOS FUNCIONALES EN BRÓCOLI DESPUÉS DE LA DIGESTIÓN IN VITRO
XXI Jornadas de Nutrición Práctica
-
Actividad antioxidante y porcentaje de bioactividad de los compuetos funcionales en brócoli después de la digestión in vitro
Nutrición clínica y dietética hospitalaria, Vol. 37, Núm. 1
-
DETERMINACIÓN DE LA BIOACCESIBILIDAD DEL CONTENIDO TOTAL DE GLUCOSINOLATOS INTACTOS EN BRÓCOLI
XXI Jornadas de Nutrición Práctica
-
Determinación de la bioaccesibilidad del contenido total de glucosinolatos intactos en brócoli
Nutrición clínica y dietética hospitalaria, Vol. 37, Núm. 1
-
Evaluation of different postharvest conditions to preserve the amount of bioactive compounds, physicochemical quality parameters and sensory attributes of 'Sweetheart' cherries
Acta Horticulturae
-
Quantification and bioaccessibility of intact glucosinolates in broccoli ‘Parthenon’ and Savoy cabbage ‘Dama’
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 61, pp. 40-46
2015
-
Concentrations of intact glucosinolates in 'Parthenon' broccoli florets stored in modified atmosphere packaging and air
Acta Horticulturae, Vol. 1071, pp. 583-588
2013
-
Altered commercial controlled atmosphere storage conditions for 'Parhenon' broccoli plants (Brassica oleracea L. var. italica). Influence on the outer quality parameters and on the health-promoting compounds
LWT - Food Science and Technology, Vol. 50, Núm. 2, pp. 665-672
-
Different postharvest strategies to preserve broccoli quality during storage and shelf life: Controlled atmosphere and 1-MCP
Food Chemistry, Vol. 138, Núm. 1, pp. 564-573
-
Retention of quality and functional values of broccoli 'Parthenon' stored in modified atmosphere packaging
Food Control, Vol. 31, Núm. 2, pp. 302-313
-
Tempranillo-derived grape seed extract induces apoptotic cell death and cell growth arrest in human promyelocytic leukemia HL-60 cells
Food and Function, Vol. 4, Núm. 12, pp. 1759-1766
2012
-
Antioxidant phytochemicals in Savoy cabbage (Brassica oleracea L. var. sabauda L.)
Acta Horticulturae
-
Identification, quantification and comparison of the principal bioactive compounds and external quality parameters of two broccoli cultivars
Journal of Functional Foods, Vol. 4, Núm. 2, pp. 465-473
-
In vitro assays of the antibacterial and antioxidant activity of aqueous leaf extracts from different Prunus salicina Lindl. cultivars
Food and Chemical Toxicology, Vol. 50, Núm. 7, pp. 2481-2486
-
PLS calibration to resolve overlapping peaks of Lutein and Zeaxanthin in vegetable samples by LC
Czech Journal of Food Sciences, Vol. 30, Núm. 4, pp. 358-363
2010
-
Fast and accurate alternative UV-chemometric method for the determination of chlorophyll A and B in broccoli (Brassica oleracea Italica) and cabbage (Brassica oleracea Sabauda) plants
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 23, Núm. 8, pp. 809-813