MARÍA LOURDES
PÉREZ-OLLEROS CONDE
Profesora titular de universidad
Publicaciones (23) Publicaciones de MARÍA LOURDES PÉREZ-OLLEROS CONDE
2019
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Supplementation with an insoluble fiber obtained from carob pod (Ceratonia siliqua L.) rich in polyphenols prevents dyslipidemia in rabbits through SIRT1/PGC-1α pathway
European Journal of Nutrition, Vol. 58, Núm. 1, pp. 357-366
2018
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In vivo bioavailability of polyphenols from grape by-product extracts, and effect on lipemia of normocholesterolemic Wistar rats
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 98, Núm. 15, pp. 5581-5590
2014
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Contenido de ácidos grasos trans en alimentos comercializados en la Comunidad de Madrid (España)
Nutricion Hospitalaria, Vol. 29, Núm. 1, pp. 180-186
2013
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Preliminary results of the application of collaborative self assessment E-learning innovative strategies in health sciences
ICERI 2013 (IATED Academy), pp. 2388-2394
2012
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Adecuación de la ingesta de calcio en una muestra representativa de la población española de 7 a 16 años. Evolución en el aporte de calcio y en las fuentes alimentarias del mineral que se producen con la edad
Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 18, Núm. 4, pp. 196-204
2011
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INTERDISCIPLINARY TEACHING ON FOOD INDUSTRY: AN APPROACH TO INDUSTRY REALITY
EDULEARN11: 3RD INTERNATIONAL CONFERENCE ON EDUCATION AND NEW LEARNING TECHNOLOGIES
2010
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Avance de resultados sobre consumo de fibra en España y beneficios asociados a la ingesta de fibra insoluble
Revista española de nutrición comunitaria = Spanish journal of community nutrition, Vol. 16, Núm. 3, pp. 147-153
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Insoluble carob fiber rich in polyphenols lowers total and ldl cholesterol in hypercholesterolemic sujects
Plant Foods for Human Nutrition, Vol. 65, Núm. 1, pp. 50-56
2009
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Antioxidant activity of Carob fruit extracts in cooked pork meat systems during chilled and frozen storage
Food Chemistry, Vol. 116, Núm. 3, pp. 748-754
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Carob fruit polyphenols reduce tocopherol loss, triacylglycerol polymerization and oxidation in heated sunflower oil
JAOCS, Journal of the American Oil Chemists' Society, Vol. 86, Núm. 5, pp. 419-425
2007
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A non-extractable condensed-tannins fiber reduces thermal oxidation in oils at frying temperature
European Journal of Lipid Science and Technology, Vol. 109, Núm. 12, pp. 1218-1225
2003
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Fibra dietética
Nutrición y dietética (Secretariado de Publicaciones y Medios Audiovisuales), pp. 111-117
2001
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Niveles de metilmercurio en pescado
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 320, pp. 89-92
2000
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Comparative study of two techniques for assessing fat intake in a Mediterranean diet. The influence of culinary oils changes
International Journal of Food Sciences and Nutrition, Vol. 51, Núm. 4, pp. 259-268
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Estudio comparativo sobre la utilización digestiva de diferentes productos ricos en fibra
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 309, pp. 147-152
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Mineral absorption of diets containig natural carob fibre compared to cellulose, pectin and various combinations of these fibres
Food science and technology international = Ciencia y tecnología de alimentos internacional, Vol. 6, Núm. 6, pp. 463-471
1999
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Comparative study of natural carob fibre and psyllium husk in rats. Influence on some aspects of nutritional utilisation and lipidaemia
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 79, Núm. 2, pp. 173-178
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Efecto de la fibra natural de algarrobas (FNA) y otras fibras dieteticas sobre la digestibilidad de grasa y nitrogeno en ratas
Nutricion Hospitalaria, Vol. 14, Núm. 4, pp. 159-163
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Influencia de la pulpa y de la fibra natural de algarrobas sobre algunos aspectos de la utilización nutritiva de la dieta y la colesterolemia en ratas: Nota
Food science and technology international = Ciencia y tecnología de alimentos internacional, Vol. 5, Núm. 5, pp. 425-430
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Influencia del consumo de fibra dietetica sobre la utilizacion nutritiva de proteina y minerales
Nutricion Hospitalaria, Vol. 14, Núm. 1, pp. 7-13