Artículos (42) Publicaciones en las que ha participado algún/a investigador/a

2005

  1. Alimentos funcionales: fibra dietética y antioxidantes de la dieta española

    ANS. Alimentación, nutrición y salud, Vol. 12, Núm. 4, pp. 132-149

  2. Antimicrobial activity of pediocin-producing Lactococcus lactis on Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus and Escherichia coli O157:H7 in cheese

    International Dairy Journal, Vol. 15, Núm. 1, pp. 51-57

  3. Application of polymerase chain reaction to detect adulteration of sheep's milk with goats' milk

    Journal of Dairy Science, Vol. 88, Núm. 9, pp. 3115-3120

  4. Artichoke (Cynara scolymus L) modifies bacterial enzymatic activities and antioxidant status in rat cecum

    Nutrition Research, Vol. 25, Núm. 6, pp. 607-615

  5. Bajo nivel de forma física en los adolescentes españoles. Importancia para la salud cardiovascular futura (Estudio AVENA)

    Revista Espanola de Cardiologia, Vol. 58, Núm. 8, pp. 898-909

  6. Biosíntesis de la lactococina A, una bacteriocina con potencial tecnológico en la industria láctea

    Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 360, pp. 49-54

  7. Characterization of a reuterin-producing Lactobacillus coryniformis strain isolated from a goat's milk cheese

    International Journal of Food Microbiology, Vol. 104, Núm. 3, pp. 267-277

  8. Cloning, production and functional expression of enterocin P, a sec-dependent bacteriocin produced by Enterococcus faecium P13, in Escherichia coli

    International Journal of Food Microbiology, Vol. 103, Núm. 3, pp. 239-250

  9. Concentraciones plasmáticas de carotenos y vitaminas antioxidantes en personas de edad avanzada: influencia del tabaquismo. Proyecto HALE

    Clínica e investigación en arteriosclerosis, Vol. 17, Núm. 3, pp. 101-111

  10. Consejos prácticos para mantener el peso: resultados de un estudio de intervención en población femenina

    Revista de nutrición práctica, Año 9, pp. 18-22

  11. Desarrollo de una técnica de PCR para la detección de cerdo, vaca, oveja y cabra en mezclas cárnicas crudas y tratadas térmicamente

    Laboratorio Veterinario Avedila, Núm. 31, pp. 8-18

  12. Detection of Kluyveromyces marxianus and other spoilage yeasts in yoghurt using a PCR-culture technique

    International Journal of Food Microbiology, Vol. 105, Núm. 1, pp. 27-34

  13. Determination of β-caroten and lutein available from green leafy vegetables by an in vitro digestion and colonic fermentation method

    Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 53, Núm. 8, pp. 2936-2940

  14. Development of a PCR-culture technique for rapid detection of yeast species in vacuum packed ham

    Meat Science, Vol. 71, Núm. 2, pp. 230-237

  15. Dietary Exchange of an Olive Oil and Sunflower Oil Blend for Extra Virgin Olive Oil Decreases the Estimate Cardiovascular Risk and LDL and Apolipoprotein AII Concentrations in Postmenopausal Women

    Journal of the American College of Nutrition, Vol. 24, Núm. 5, pp. 361-369

  16. Efecto de los hábitos dietéticos sobre los factores de riesgo asociados al síndrome metabólico

    ANS. Alimentación, nutrición y salud, Vol. 12, Núm. 3, pp. 108-112

  17. Estimation of iron absorption in humans using compartmental modelling

    European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 59, Núm. 1, pp. 142-144

  18. Ethyl methacrylate grafted on two starches as polymeric matrices for drug delivery

    Journal of Applied Polymer Science, Vol. 96, Núm. 2, pp. 523-536

  19. Heterologous extracellular production of enterocin P from Enterococcus faecium P13 in the methylotrophic bacterium Methylobacterium extorquens

    FEMS Microbiology Letters, Vol. 248, Núm. 1, pp. 125-131

  20. In vitro digestibility and intestinal fermentation of grape seed and peel

    Food Chemistry, Vol. 90, Núm. 1-2, pp. 281-286