Publications (56) Publications auxquelles un chercheur a participé

2000

  1. Actividad antimicrobiana de las bacterias lácticas ( I )

    Alimentación, equipos y tecnología, Año 19, Núm. 6, pp. 83-92

  2. Almejas de interés comercial en España. I. Producción y comercialización

    Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 318, pp. 113-120

  3. Almejas de interés comercial en España. II. Identificación de especies

    Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 318, pp. 121-128

  4. Antioxidant activity and radioprotective effects against chromosomal damage induced in vivo by X-rays of flavan-3-ols (Procyanidins) from grape seeds (Vitis vinifera): Comparative study versus other phenolic and organic compounds

    Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 48, Núm. 5, pp. 1738-1745

  5. Antividad antimicrobiana de las bacterias lácticas ( y II)

    Alimentación, equipos y tecnología, Año 19, Núm. 7, pp. 109-124

  6. Bacterias lácticas de origen alimentario: consideraciones taxonómicas y filogenéticas

    Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 318, pp. 61-70

  7. Biochemical and genetic evidence that Enterococcus faecium L50 produces enterocins L50A and L50B, the sec-dependent enterocin p, and a novel bacteriocin secreted without an N-terminal extension termed enterocin Q

    Journal of Bacteriology, Vol. 182, Núm. 23, pp. 6806-6814

  8. Biodisponibilidad de ácidos grasos

    Revista de nutrición práctica, Año 4, pp. 48-64

  9. Body perceptions and slimming attitudes reported by Spanish adolescents

    European Journal of Clinical Nutrition, Vol. 54, pp. S65-S68

  10. CLA ¿antioxidante o prooxidante?

    Grasas y aceites, Vol. 51, Núm. 4, pp. 268-274

  11. Cereals contribution to the total dietary intake of heavy metals in Madrid, Spain

    Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 13, Núm. 4, pp. 495-503

  12. Colour and composition of improved pepino cultivars at three ripening stages

    Gartenbauwissenschaft, Vol. 65, Núm. 2, pp. 83-87

  13. Comparative study of two techniques for assessing fat intake in a Mediterranean diet. The influence of culinary oils changes

    International Journal of Food Sciences and Nutrition, Vol. 51, Núm. 4, pp. 259-268

  14. Comparison of high-performance liquid chromatography and spectrofluorimetry for vitamin C analysis of green beans (Phaseolus vulgaris L.)

    European Food Research and Technology, Vol. 210, Núm. 3, pp. 220-225

  15. Cyclic fatty acid monomers and thermoxidative alteration compounds formed during frying of frozen foods in extra virgin olive oil

    JAOCS, Journal of the American Oil Chemists' Society, Vol. 77, Núm. 11, pp. 1169-1175

  16. Development of a combined PCR-culture technique for the rapid detection of Arcobacter spp. in chicken meat

    Letters in Applied Microbiology, Vol. 30, Núm. 3, pp. 207-212

  17. Dietary fibre from edible seaweeds: Chemical structure, physicochemical properties and effects on cholesterol metabolism

    Nutrition Research, Vol. 20, Núm. 4, pp. 585-598

  18. Differences in dietary intake and activity level between normal-weight and overweight or obese adolescents

    Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition, Vol. 30, Núm. 3, pp. 253-258

  19. Differentiation of smoked Salmo salar, Oncorhynchus mykiss and Brama raii using the nuclear marker 5S rDNA

    International Journal of Food Science and Technology, Vol. 35, Núm. 4, pp. 401-406

  20. Effect of colonic luminal components on induction of apoptosis in human colonic cell lines

    Nutrition and Cancer, Vol. 36, Núm. 1, pp. 79-89