RAQUEL
VELASCO DE DIEGO
Profesora ayudante doctora
Publicaciones (29) Publicaciones de RAQUEL VELASCO DE DIEGO
2023
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Modelling of the electron range for use of E-beam treatment for boned dry-cured hams sanitation
Innovative Food Science and Emerging Technologies, Vol. 84
2022
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Dry-cured ham thickness is a limiting factor for its sanitization by E-beam treatment
Journal of Consumer Protection and Food Safety
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Efecto de la actividad de agua, la sal y el tamaño del inóculo en la fase de latencia de Staphylococcus aureus
XXII Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos
2021
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Effect of E-beam treatment on expression of virulence and stress-response genes of Listeria monocytogenes in dry-cured ham
International Journal of Food Microbiology, Vol. 340
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Effect of sanitizing E-beam treatment on the binding capacity of plasma powder used to manufacture restructured dry-cured ham models
LWT, Vol. 152
2020
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Control of Listeria monocytogenes in boned dry-cured ham by E-beam treatment
Journal of Food Safety, Vol. 40, Núm. 2
2019
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Comportamiento de Listeria monocytogenes y Staphylococcus aureus en condiciones disgenésicas
XXVII Congreso Nacional de Microbiología
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Electron spin resonance (ESR) spectroscopy study of cheese treated with accelerated electrons
Food Chemistry, Vol. 276, pp. 315-321
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The impact of E-beam treatment on the microbial population and sensory quality of hard annatto-coloured cheese
LWT, Vol. 101, pp. 315-322
2016
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Effect of E-beam sanitation of surface mould cheese on texture and sensory attributes
LWT - Food Science and Technology, Vol. 70, pp. 1-8
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Eliminación de Listeria monocytogenes en jamones curados deshuesados mediante la aplicación de electrones acelerados
SEM@foro, Núm. 62, pp. 41-42
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Estudio de penetración de electrones acelerados en jamón curado deshuesado
Retos y avances en microbiología de los alimentos 2016: XX Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, León, 14-16 de septiembre de 2016
2015
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Efecto bactericida de radiaciones β en lonchas de queso envasadas a vacío y en atmósfera modificada
III Congreso Internacional de Seguridad Alimentaria
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Eliminación de Listeria monocytogenes en jamón curado mediante la aplicación de electrones acelerados
III Congreso Internacional de Seguridad Alimentaria
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Use of E-beam radiation to eliminate Listeria monocytogenes from surface mould cheese
International microbiology: official journal of the Spanish Society for Microbiology, Vol. 18, Núm. 1, pp. 33-40
2014
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Eliminación de Listeria monocytogenes en quesos blandos madurados por mohos mediante radiación beta
XIX Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos
2012
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Electron spin resonance (ESR) spectroscopy study of dry-cured ham treated with electron-beam
Food Chemistry, Vol. 133, Núm. 4, pp. 1530-1537
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Pasteurización de la tortilla española mediante ionización electrónica
Avances en microbiología de los alimentos
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Sanitation of selected ready-to-eat intermediate-moisture foods of animal origin by E-beam irradiation
Foodborne Pathogens and Disease, Vol. 9, Núm. 7, pp. 594-599
2011
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Comportamiento de distintos patógenos frente a las radiaciones beta en diferentes alimentos refrigerados (4º C)
Productos cárnicos para el siglo XXI: seguros, nutritivos y saludables (Servicio de Publicaciones), pp. 331