Publicaciones en las que colabora con JUAN MIGUEL RODRÍGUEZ GÓMEZ (32)
2013
-
The microbiota of human milk in healthy women
Cellular and Molecular Biology, Vol. 59, Núm. 1, pp. 31-42
2006
-
La microbiota del tracto gastrointestinal (I). Composición, adquisición y evolución
Alimentación, equipos y tecnología, Año 25, Núm. 210, pp. 112-115
-
La microbiota del tracto gastrointestinal (y II): funciones biológicas
Alimentación, equipos y tecnología, Año 25, Núm. 211, pp. 82-86
2004
-
5¿Taqman PCR para la detección y cuantificación de cerdo en mezclas cárnicas experimentales
Eurocarne: La revista internacional del sector cárnico, Núm. 129, pp. 129-140
2003
-
Differentiation of Enterococcus faecium from Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus thermophilus strains by PCR and dot-blot hybridisation
International Journal of Food Microbiology
2002
-
Las bacterias lácticas como microorganismos probióticos (I). Perspectiva histórica, criterios de selección y efectos probióticos
Alimentación, equipos y tecnología, Año 21, Núm. 170, pp. 58-66
-
Las bacterias lácticas como microorganismos probióticos (y II). Seguridad de las bacterias lácticas probióticas
Alimentación, equipos y tecnología, Año 21, Núm. 171, pp. 88-94
2001
-
Enterococcus faecium P21: A strain occurring naturally in dry-fermented sausages producing the class II bacteriocins enterocin A and enterocin B
Food Microbiology, Vol. 18, Núm. 2, pp. 115-131
-
Optimization of enterocin P production by batch fermentation of Enterococcus faecium P13 at constant pH
Applied Microbiology and Biotechnology, Vol. 56, Núm. 3-4, pp. 378-383
2000
-
Use of genetic and immunological probes for pediocin PA-1 gene detection and quantification of bacteriocin production in Pediococcus acidilactici strains of meat origin
Food and Agricultural Immunology, Vol. 12, Núm. 4, pp. 299-310
1999
-
Antibodies to a synthetic 1-9-N-terminal amino acid fragment of mature pediocin PA-1: Sensitivity and specificity for pediocin PA-1 and cross-reactivity against Class IIa bacteriocins
Microbiology, Vol. 145, Núm. 10, pp. 2777-2787
-
Biochemical and genetic evidence of enterocin P production by two Enterococcus faecium-like strains isolated from fermented sausages
Current Microbiology, Vol. 39, Núm. 5, pp. 282-290
-
Enhanced production of pediocin PA-1 and coproduction of nisin and pediocin PA-1 by Lactococcus lactis
Applied and Environmental Microbiology, Vol. 65, Núm. 10, pp. 4443-4450
1998
-
Detection of enterocin AS-48-producing dairy enterococci by dot-blot and colony hybridization
Journal of Dairy Research, Vol. 65, Núm. 1, pp. 143-148
-
Detection of specific bacteriocin-producing lactic acid bacteria by colony hybridization
Journal of Applied Microbiology, Vol. 84, Núm. 6, pp. 1099-1103
-
Generation of polyclonal antibodies of predetermined specificity against pediocin PA-1
Applied and Environmental Microbiology, Vol. 64, Núm. 11, pp. 4536-4545
-
Production of pediocin PA-1 by Lactococcus lactis using the lactococcin A secretory apparatus
Applied and Environmental Microbiology, Vol. 64, Núm. 3, pp. 818-823
1997
-
Detection of pediocin PA-1-producing pediococci by rapid molecular biology techniques
Food Microbiology, Vol. 14, Núm. 4, pp. 363-371
-
Generation of polyclonal antibodies against a chemically synthesized N-terminal fragment of the bacteriocin pediocin PA-1
Letters in Applied Microbiology, Vol. 24, Núm. 6, pp. 488-492
-
One-step purification of nisin A by immunoaffinity chromatography
Applied and Environmental Microbiology, Vol. 63, Núm. 12, pp. 4990-4992