EVA
NAVASCUÉS LÓPEZ-CORDÓN
Investigadora en el periodo 2011-2011
F.
Calderón Fernández
Publicaciones en las que colabora con F. Calderón Fernández (28)
2024
2023
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Combined Use of Schizosaccharomyces pombe and a Lachancea thermotolerans Strain with a High Malic Acid Consumption Ability for Wine Production
Fermentation, Vol. 9, Núm. 2
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Influence of different Lachancea thermotolerans strains in the wine profile in the era of climate challenge
FEMS Yeast Research, Vol. 23, pp. 1-8
2022
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Biological management of acidity in wine industry: A review
International Journal of Food Microbiology, Vol. 375
2021
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An integrative view of the role of lachancea thermotolerans in wine technology
Foods, Vol. 10, Núm. 11
2019
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Application of Non-Saccharomyces Yeasts in Wine Production
Non-conventional Yeasts: from Basic Research to Application (Springer International Publishing), pp. 75-89
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Effects on varietal aromas during wine making: a review of the impact of varietal aromas on the flavor of wine
Applied Microbiology and Biotechnology, Vol. 103, Núm. 18, pp. 7425-7450
2018
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Analytical impact of Metschnikowia pulcherrima in the volatile profile of Verdejo white wines
Applied Microbiology and Biotechnology, Vol. 102, Núm. 19, pp. 8501-8509
2017
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Influence of Torulaspora delbrueckii in varietal thiol (3-SH and 4-MSP) release in wine sequential fermentations
International Journal of Food Microbiology, Vol. 257, pp. 183-191
2016
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Outlining the influence of non-conventional yeasts in wine ageing over lees
Yeast, Vol. 33, Núm. 7, pp. 329-338
2015
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Dynamic analysis of physiological properties of Torulaspora delbrueckii in wine fermentations and its incidence on wine quality
Applied Microbiology and Biotechnology, Vol. 99, Núm. 4, pp. 1911-1922
2005
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Implantación de levaduras seleccionadas durante la fermentación
La Semana vitivinícola, Núm. 3054, pp. 566-569
2003
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Detección de Brettanomyces ssp. en vinos de crianza en barrica
VII Jornadas Científicas de los Grupos de Investigación Enológica GIENOL: Logroño. 21, 22 y 23 de mayo de 2003
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Implantación de levaduras seleccionadas durante la fermentación
VI Jornadas Científicas GIENOL
2001
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El metabolisme mlcrobià en el binomi suro-vi
ACE: revista d'enologia, Vol. 18, Núm. 54, pp. 8-11
2000
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Acidificación biológica de mostos de zonas cálidas
Alimentaria: Revista de tecnología e higiene de los alimentos, Núm. 317, pp. 149-154
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Biosíntesis de cloroanisoles y clorofenoles por Penicillium ssp. a partir de detergentes clorados en Bodega
XXI Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros: [celebradas en] Almendralejo del 3 al 7 de mayo de 1999
1999
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Identificación de la microbiota de Vinos Finos de Jerez
Grupos de Investigación Enológica. [III] Jornadas Científicas 97: actas de los Encuentros de Primavera de la Universiad de Cádiz en El Puerto de Santa María, 1997
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Selección de levaduras autóctonas para la fermentación en barricas de vinos blancos varietales
Grupos de Investigación Enológica. [III] Jornadas Científicas 97: actas de los Encuentros de Primavera de la Universiad de Cádiz en El Puerto de Santa María, 1997
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Selección de levaduras productoras de ácido málico para la acidificación de vinos
La Semana vitivinícola, Núm. 2759, pp. 2158-2163