CARMEN
DÍEZ MARQUÉS
Investigadora no período 2007-2014
Publicacións (19) Publicacións de CARMEN DÍEZ MARQUÉS
2016
-
Ethnobotanical and food composition monographs of selected mediterranean wild edible plants
Mediterranean Wild Edible Plants: Ethnobotany and Food Composition Tables (Springer New York), pp. 273-470
2014
-
Nutrient composition of six wild edible Mediterranean Asteraceae plants of dietary interest
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 34, Núm. 2, pp. 163-170
2013
-
Effect of boiling on nutritional, antioxidant and physicochemical characteristics in cladodes (Opuntia ficus indica)
LWT - Food Science and Technology, Vol. 51, Núm. 1, pp. 296-302
2011
-
In vitro calcium bioaccessibility in raw and cooked cladodes of prickly pear cactus (Opuntia ficus-indica L. Miller)
LWT - Food Science and Technology, Vol. 44, Núm. 7, pp. 1611-1615
-
Intestinal bioaccessibility of polyphenols and antioxidant capacity of pulp and seeds of cactus pear
International Journal of Food Sciences and Nutrition, Vol. 62, Núm. 8, pp. 839-843
-
Valorization of wild strawberry-tree fruits (Arbutus unedo L.) through nutritional assessment and natural production data
Food Research International, Vol. 44, Núm. 5, pp. 1244-1253
2003
-
Extending shelf-life and nutritive value of green beans (Phaseolus vulgaris L.), by controlled atmosphere storage: Macronutrients
Food Chemistry, Vol. 80, Núm. 3, pp. 309-315
-
Extending shelf-life and nutritive value of green beans (Phaseolus vulgaris L.), by controlled atmosphere storage: Micronutrients
Food Chemistry, Vol. 80, Núm. 3, pp. 317-322
-
Zeolite as source of saline nutrients in solid state fermentation of sugarcane straw by Trichoderma citrinoviride
Sugar Tech, Vol. 5, Núm. 4, pp. 243-248
2002
-
Identification and quantification of soluble sugars in green beans by HPLC
European Food Research and Technology, Vol. 214, Núm. 3, pp. 254-258
2000
-
Comparison of high-performance liquid chromatography and spectrofluorimetry for vitamin C analysis of green beans (Phaseolus vulgaris L.)
European Food Research and Technology, Vol. 210, Núm. 3, pp. 220-225
1999
-
Effect of domestic processes and water hardness on soluble sugars content of chickpeas (Cicer arietinum L.)
Food Chemistry, Vol. 65, Núm. 3, pp. 331-338
-
Historia de las legumbres en la alimentación humana
Alimentación y cultura : actas del congreso internacional, 1998, Museo Nacional de Antropología, España
1998
-
Conservación de frutas: elaboración de confituras y mermeladas
Alimentación, equipos y tecnología, Año 17, Núm. 5, pp. 51-56
-
Determination of Mono-, Di-, and Oligosaccharides in Legumes by High-Performance Liquid Chromatography Using an Amino-Bonded Silica Column
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 46, Núm. 9, pp. 3648-3652
1997
-
Evolución de los azúcares solubles en la fermentación experimental para la obtención de cerveza
Alimentación, equipos y tecnología, Año 16, Núm. 4, pp. 59-71
-
Influence of the freezing process on mineral content of papaya fruit (Carica papaya L.)
Agrochimica, Vol. 41, Núm. 3-4, pp. 137-143
1996
-
Influencia del proceso de congelación en el contenido de vitamina C en papaya: "Carica papaya L."
Alimentación, equipos y tecnología, Año 15, Núm. 2, pp. 63-69
1994
-
Influencia del tiempo de almacenamiento en un zumo comercial de piña
Alimentación, equipos y tecnología, Año 13, Núm. 5, pp. 45-49