Farmacia Galénica y Tecnología Alimentaria
Department
JUAN ANTONIO
ORDÓÑEZ PEREDA
Researcher to 2015
Publications by the researcher in collaboration with JUAN ANTONIO ORDÓÑEZ PEREDA (164)
2022
-
Los estudios de Tecnología de los Alimentos en la Universidad Complutense
ACTA/CL: revista de la Asociación de Científicos y Tecnólogos de Alimentos de Castilla y León, Núm. 78, pp. 9-18
2019
-
El consumo de carne en su justa medida (pros y contras)
Badajoz Veterinaria, Núm. 14, pp. 18-25
-
Mesa Redonda " Problemática de la ingesta actual de ácidos grasos omega-6 y omega-3"
Anales de la Real Academia de Ciencias Veterinarias, Vol. 27, Núm. 27, pp. 489-496
-
Tecnologías alimentarias
Editorial Síntesis
-
The impact of E-beam treatment on the microbial population and sensory quality of hard annatto-coloured cheese
LWT, Vol. 101, pp. 315-322
2018
-
Volatile organic compounds associated with milk spoilage by psychrotrophic bacteria
International Journal of Dairy Technology, Vol. 71, Núm. 3, pp. 593-600
2017
-
Fatty acids released from cream by psychrotrophs isolated from bovine raw milk
International Journal of Dairy Technology, Vol. 70, Núm. 3, pp. 339-344
2016
-
Effect of E-beam sanitation of surface mould cheese on texture and sensory attributes
LWT - Food Science and Technology, Vol. 70, pp. 1-8
-
Estudio de penetración de electrones acelerados en jamón curado deshuesado
Retos y avances en microbiología de los alimentos 2016: XX Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos, León, 14-16 de septiembre de 2016
2015
-
Efecto bactericida de radiaciones β en lonchas de queso envasadas a vacío y en atmósfera modificada
III Congreso Internacional de Seguridad Alimentaria
-
Estimation of the growth kinetic parameters of bacillus cereus spores as affected by pulsed light treatment
International Journal of Food Microbiology, Vol. 202, pp. 20-26
-
Modeling and optimization of the E-beam treatment of chicken steaks and hamburgers, considering food safety, shelf-life, and sensory quality
Food and Bioproducts Processing, Vol. 96, pp. 133-144
-
Use of E-beam radiation to eliminate Listeria monocytogenes from surface mould cheese
International microbiology: official journal of the Spanish Society for Microbiology, Vol. 18, Núm. 1, pp. 33-40
2014
-
Dry-cured ham restructured with fibrin
Food Chemistry, Vol. 159, pp. 519-528
-
Eliminación de Listeria monocytogenes en quesos blandos madurados por mohos mediante radiación beta
XIX Congreso Nacional de Microbiología de los Alimentos
-
Mediterranean Products
Handbook of Fermented Meat and Poultry: Second Edition (Wiley Blackwell), pp. 301-312
-
Rheological behaviour of commercial cooked meat products evaluated by tensile test and texture profile analysis (TPA)
Meat Science, Vol. 98, Núm. 2, pp. 310-315
-
Tecnología de los alimentos de origen animal: Fundamentos de Química y Microbiología de los alimentos
Síntesis
-
The suitability of plasma powder for cold-set binding of pork and restructured dry ham
Meat Science, Vol. 98, Núm. 4, pp. 709-717
-
Weibull analysis characterizes the breaking properties of dry-cured ham slices
Meat Science, Vol. 97, Núm. 4, pp. 451-458