Nutrición y Ciencia de los Alimentos
Departamento
JUAN ANTONIO
ORDÓÑEZ PEREDA
Investigador hasta 2015
Publicaciones en las que colabora con JUAN ANTONIO ORDÓÑEZ PEREDA (19)
2019
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Mesa Redonda " Problemática de la ingesta actual de ácidos grasos omega-6 y omega-3"
Anales de la Real Academia de Ciencias Veterinarias, Vol. 27, Núm. 27, pp. 489-496
2014
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Rheological behaviour of commercial cooked meat products evaluated by tensile test and texture profile analysis (TPA)
Meat Science, Vol. 98, Núm. 2, pp. 310-315
2012
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Pasteurización de la tortilla española mediante ionización electrónica
Avances en microbiología de los alimentos
2011
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Eliminación de “Listeria monocytogenes” en jamón curado mediante radiaciones beta
Productos cárnicos para el siglo XXI: seguros, nutritivos y saludables (Servicio de Publicaciones), pp. 330
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Estrategias para retener el color de la carne picada tratada con electrones acelerados y su efecto en la vida útil
Productos cárnicos para el siglo XXI: seguros, nutritivos y saludables (Servicio de Publicaciones), pp. 336
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Higienización y vida útil de productos listos para su consumo (RTE) tratados con electrones acelerados
Productos cárnicos para el siglo XXI: seguros, nutritivos y saludables (Servicio de Publicaciones), pp. 167-177
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Shelf-life extension of fresh pork loin treated by e-beam
Productos cárnicos para el siglo XXI: seguros, nutritivos y saludables (Servicio de Publicaciones), pp. 338
2010
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Microbial transglutaminase for cold-set binding of unsalted/salted pork models and restructured dry ham
Meat Science, Vol. 84, Núm. 4, pp. 747-754
2009
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Magnetic resonance imaging study of the cold-set gelation of meat systems containing plasma powder
Food Research International, Vol. 42, Núm. 9, pp. 1362-1372
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Raman spectroscopic study of electron-beam irradiated cold-smoked salmon
Food Research International, Vol. 42, Núm. 1, pp. 216-220
2008
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Raman spectroscopy study of the structural effect of microbial transglutaminase on meat systems and its relationship with textural characteristics
Food Chemistry, Vol. 109, Núm. 1, pp. 25-32
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Tensile properties of cooked meat sausages and their correlation with texture profile analysis (TPA) parameters and physico-chemical characteristics
Meat Science, Vol. 80, Núm. 3, pp. 690-696
2007
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Breaking strength of dry fermented sausages and their correlation with texture profile analysis (TPA) and physico-chemical characteristics
Meat Science, Vol. 77, Núm. 3, pp. 331-338
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Magnetic resonance imaging, rheological properties, and physicochemical characteristics of meat systems with fibrinogen and thrombin
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 55, Núm. 23, pp. 9357-9364
1996
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Fibra alimentaria: propiedades e interés nutricional
Alimentación, equipos y tecnología, Año 15, Núm. 1, pp. 77-86
1985
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Utilization of Cellobiose and D-Glucose by "Clostridim thermocellum" ATCC-27405
Revista española de Fisiología, Vol. 41, Núm. 2, pp. 195-200
1984
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A note on the effect of combined ultrasonic and heat treatments on the survival of thermoduric streptococci
Journal of Applied Bacteriology, Vol. 56, Núm. 1, pp. 175-177
1983
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Use of the Mud(Ap, lac) bacteriophage to study the regulation of L-proline biosynthetic genes in Escherichia coli K-12
Current Microbiology, Vol. 9, Núm. 1, pp. 31-35
1980
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Effect of oxygen- and carbon dioxide-enriched atmospheres on shelf-life extension of refrigerated ground pork
Meat Science, Vol. 4, Núm. 2, pp. 89-94