ROSA MARÍA
ESCUDERO PORTUGUÉS
Profesora ayudante doctora
MARÍA ISABEL
CAMBERO RODRÍGUEZ
Catedrática de universidad
Publications by the researcher in collaboration with MARÍA ISABEL CAMBERO RODRÍGUEZ (16)
2021
2019
-
Dry cured-ham microestructure: A T2 NMR relaxometry, SEM and uniaxial tensile test combined study
Food Structure, Vol. 19
-
Electron spin resonance (ESR) spectroscopy study of cheese treated with accelerated electrons
Food Chemistry, Vol. 276, pp. 315-321
-
Use of MRI as a predictive tool for physicochemical and rheologycal features during cured ham manufacturing
Meat Science, Vol. 148, pp. 171-180
2017
-
Effect of sex and dietary treatment on the composition and rheological properties of dry-cured ham subcutaneous fat
Czech Journal of Animal Science, Vol. 62, Núm. 3, pp. 110-120
2015
-
Effect of fatty acid composition and positional distribution within the triglyceride on selected physical properties of dry-cured ham subcutaneous fat
Meat Science, Vol. 103, pp. 90-95
-
Metabolomics of meat exudate: Its potential to evaluate beef meat conservation and aging
Analytica Chimica Acta, Vol. 901, pp. 1-11
2014
-
The suitability of plasma powder for cold-set binding of pork and restructured dry ham
Meat Science, Vol. 98, Núm. 4, pp. 709-717
2012
-
Electron spin resonance (ESR) spectroscopy study of dry-cured ham treated with electron-beam
Food Chemistry, Vol. 133, Núm. 4, pp. 1530-1537
-
Pasteurización de la tortilla española mediante ionización electrónica
Avances en microbiología de los alimentos
-
Sanitation of selected ready-to-eat intermediate-moisture foods of animal origin by E-beam irradiation
Foodborne Pathogens and Disease, Vol. 9, Núm. 7, pp. 594-599
2011
-
Cholesterol oxides in irradiated raw and marinated pork loin
Productos cárnicos para el siglo XXI: seguros, nutritivos y saludables (Servicio de Publicaciones), pp. 339
-
Empleo de técnicas espectroscópicas avanzadas (Raman, IRM y REE) para estudiar el efecto de los tratamientos con electrones acelerados en productos derivados de miosistemas
Productos cárnicos para el siglo XXI: seguros, nutritivos y saludables (Servicio de Publicaciones), pp. 185-191
-
Estrategias para retener el color de la carne picada tratada con electrones acelerados y su efecto en la vida útil
Productos cárnicos para el siglo XXI: seguros, nutritivos y saludables (Servicio de Publicaciones), pp. 336
-
Shelf-life extension of fresh pork loin treated by e-beam
Productos cárnicos para el siglo XXI: seguros, nutritivos y saludables (Servicio de Publicaciones), pp. 338
-
Study of dry-cured ham e-beam treated by electron spin resonance (ESR) spectroscopy
Productos cárnicos para el siglo XXI: seguros, nutritivos y saludables (Servicio de Publicaciones), pp. 337